10.3.2024 19:42
T12 (2012)

Lumiturnaus 2024 4. sija

Joukkue osallistui yhdistelmäjoukkueena T12 (2012) ja T11 (2013) pelaajista Imatran Palloseuran (IPS) järjestämään Imatran Ukonniemi Areenalla pidetyn Lumiturnaukseen T12 sarjaan 9.3.

Taustaa sen verran, että aikoinaan samat pelaajat ovat harjoitelleet ja pelanneet yhdistelmäjoukkueessa 8–9-vuotiaana. Seurassa myös pelaajia ”lainataan” nuorempien tai vanhempien joukkueiden eri pelitapahtumiin. Edellisenä vuonna osallistuimme vastaavaan turnaukseen kahdella 2012/2013 yhdistelmäjoukkueella ja silloin saavutuksena oli kulta ja hopea.

T12 sarjaan osallistui 8 joukkuetta. PU-62:n alkulohkossa vastustajina olivat STPS, Lautp ja IPS (punainen). PU-62 voitti kaksi ensimmäistä peliä ja pelasi viimeisen pelin tasan IPS:n kanssa. Ensimmäistä kerta IPSn turnauksissa lohkon voittaja jouduttiin arpomaan, koska kahdella joukkueella oli saman verran pisteitä (7), keskinäinen ottelu tasan, sekä sama maaliero (6–0). PU-62 julistettiin arvonnan jälkeen lohkon voittajaksi.  (Fudisturnaus-sivustoilla tuloksia on jouduttu muuttamaan toisen näköiseksi, jotta jatko-ottelut pystyttiin järjestämään ohjelmalla.)

LautP – PU-62 0-3 PU-62 – STPS 3–0 IPS – PU-62    0-0

Välierissä PU-62 sai vastustajakseen JyPKn joukkueen. Fiilis on joukkueiden kesken hyvä, ja tämä näkyi samaa pukukoppia jaettaessakin. Välierän voittajaksi selviytyi tiukan taistelun jälkeen JyPK. JyPK karkasi alussa kahden maalin johtoon, eikä PU:n kova painostus lopussa riittänyt kuin yhteen kavennusmaaliin, vaikka paikkoja tasoitukseenkin saatiin luotua.

PU-62 – JyPK 1-2

Pronssiottelussa vastaan asettui jo kertaalleen kohdattu IPS punainen. Väsyneiden joukkueiden ottelu oli samanlainen tiukka taistelu kuin alkolohkossakin, eikä maaleja tälläkään kertaa nähty, vaan ratkaisua jouduttiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta.

PU:n laukauksista yksi meni selvästi yli maalin, toisen vastustajan maalivahti torjui ja kolmas  osui ikävästi yläripaan, joten IPSn yksi maali riitti pronssimitaleihin.

 IPS – PU-62 1-0 rp

 Turnauksen voittajaksi selvisi JyPK ja hopealle sijoittui FC Siili. Myös finaali ratkaistiin rangaistuspotkukilpailussa.

Pelasimme erittäin tasaisia otteluita, ja voimme olla erittäin tyytyväisiä yhdistelmäjoukkueen suoritukseen kovia vastustajia vastaan. Pelaajat pelasivat yhtenä joukkueena, vaikka pelaajia olikin kahdesta eri joukkueesta. Vastustajina oli puhtaasti 2012 syntyneiden joukkueita ja PU:lla suurin osa pelaajista oli 2013 syntyneitä. Kentällä antamamme pieni ikätasoitus ei näkynyt millään tavalla. 

Lauantain reissu Imatralle oli onnistunut. Pukukopissa pelien välissä oli ihan omat tyttöjen jutut. Meno- ja tulomatka yhteisessä bussissa oli taas kerran elämyksellistä. Tulomatkalla laulu raikui kuten yleensäkin hyvien kavereiden kesken, eikä pronssiottelun niukkaa tappiota jääty murehtimaan.

Kiitokset vastustajaseuroille hyvistä ja reiluista peleistä. Onnea pelaajat ja valmentajat.

 Ottelutulokset

https://www.fudisturnaus.com/t/lumiturnaus-2024