19.11.2023 10:45
PU-62

Futsal-Liiga: PU-62 TIUKAN VÄÄNNÖN JÄLKEEN JATKOAIKAVOITTOON VAASASSA

FC Sport Vaasa vs. PU-62 5–6 (ja 0–1, ottelu 5–5, 1.pa 2–1)

Pelin alku oli hieman rauhatonta peliä puolin ja toisin. Jonkin sortin paikkoja oli molemmissa päissä, mutta ensimmäinen maali nähtiin vasta ajassa 7:54. Sportin maalivahti avasi pelin pitkällä heitolla joukkueen pivotille, Erica Niemelle, joka pudotti ja syötti laitaan Anni Rintaselle. Rintanen laukoi takakulmaan ja tilanteeksi 1–0.

Tuon jälkeen vierasjoukkue haki tasoitusta, mutta tolppalaukasta lähemmäksi mikkeliläiset eivät päässeet. Vaasalaiset onnistuivat toistamiseen ajassa 17:46, jolloin Tiialeena Hakala syötti, ja Niina Kiviniemi viimeisteli lukemiksi 2–0. PU-62 kavensi pelin 2–1:een ns. pukukoppimaalilla, kun ensimmäistä jaksoa oli jäljellä vajaa puoli minuuttia. Pinja Ukko syötti, ja Henna Sinisalo viimeisteli. Tauolle siirryttiin siis  2–1 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi pelillisesti tasaisesti. Vajaan viiden minuutin jälkeen kotijoukkue onnistui siirtymään 3–1 johtoon Rintasen tolpan kautta maaliin menneellä kaukolaukauksella. Rintasen maaliin syötön antoi Nora Haaranoja. Vierasjoukkueen kuitti tuli nopeasti, kun ajassa 26:01 Ukko viimeisteli Sinisalon syötöstä tilanteeksi 3–2.

Heti tämän jälkeen vaasalaisille vihellettiin rangaistuspotku, mikkeliläisten mielestä hieman kyseenalaisesti. Pelaajat olivat pallon kamppailutilanteessa Ciia Hokkasen torjunnasta kimmonneessa pallossa maalivahdin alueen sisällä. Peliväline oli jo vierinyt molempien pelaajien ulottamattomuuteen kamppailutilanteessa, jossa lopulta molemmat pelaajat sitten kaatuivat kentänpintaan. Erotuomari Mäntymäen mielestä tilanteessa oli vierasjoukkueen rike. Ja pallo vietiin kuuteen metriin, josta sen laukoi maaliin Maarit Vitikka pelikellon näyttäessä aikaa 26:20.

Tuo erikoistilannemaali sekoitti PU:n takaa-ajoa, ja Sport vastasi vielä seuraavasta maalista. Hieman toisen jakson puolivälin jälkeen Sportin parhaana palkittu Vitikka onnistui toistamiseen, vieden vaasalaiset 5–2 johtoon hyökkäyspään pallonriiston jälkeisestä tilanteesta. Tästä sisuuntuneena alkoi mikkeliläisten todellinen kiri, mikä tuotti tulosta ensimmäisen kerran kellon näyttäessä peliä pelatuksi 32:47. Maalivahti Hokkanen avasi torjuntansa jälkeen pelin oikeaan laitaan Cecilia Murtoselle, jonka edelleen lähettämä poikkisyöttö tavoitti toisella laidalla Sinisalon. Joka kuljetuksensa ja 1v1-haastonsa jälkeen laukoi pallon etuyläkulmasta sisään, kaventaen tilanteeksi 5–3.

Pari minuuttia edellisestä, ja lukemat olivat tulostaululla 5–4, kun kapteeni Eider Ramos kavensi Saaga Attenbergin syötöstä. Tilanne lähti rakentumaan Nea Matikaisen omalta puolustusalueelta antamasta pitkähköstä sivurajapotkusta keskialueelle. Attenbergin ja Sportin pelaajan pallontavoittelutilanteesta pallo suuntautui keskustaan Ramokselle, joka pelasi pallon laitaan Attenbergille, joka vuorostaan toimitti pallon nopealla kääntösyötöllä takaisin Ramokselle, jolla oli maukas paikka viimeistellä maali takatolpalta lähes tyhjiin.

Edellisestä maalista oli ehtinyt kulua vajaa pari minuuttia, kun maaliverkko heilui jälleen vaasalaisten kenttäpäädyssä. Tilanne rakentui, kun PU:n parhaana palkittu Sinisalo riisti hyökkäysalueella pallon Sportin pelaajalta. Pallo kulki riiston jälkeen keskustaan Ukolle, jonka nopea syöttö tavoitti vierestä Murtosen, ja hänen tarkka takakulmaan suuntautunut laukaus tasoitti pelin 5–5:een.

Tasoituksen jälkeen PU-62 haki vielä voitto-osumaa varsinaisella peliajalla, mutta yritykset eivät tuottaneet tulosta, joten siirryttiin 5 minuutin jatkoajalle. Sen PU aloitti siitä, mihin päätti varsinaisen ottelun peliajan. PU aloitti jatkoajan terävästi ja loi heti alussa ja hieman myöhemminkin muutaman paikan. Tässä vaiheessa palloa ei kuitenkaan vielä saatu maaliin saakka. Yritteliäisyys palkittiin lopulta, kun Murtonen toimitti palloa maalin takakulmaa kohden, johon oli vapaaksi hakeutumassa Reeta Valtonen. Pallo ei löytänyt tietä perille saakka Valtoselle, kun väliin pääsi vaasalaispelaaja sillä seurauksella, että pallo meni hänestä omaan maaliin. Näin tilanne 5–6 PU-62:lle pelikellon näyttäessä aikaa 43:51. Nämä lukemat jäivät myös loppulukemiksi, ja kaksi sarjapistettä lähtivät Mikkeliin.

Voiton arvoa nostaa koko joukkueen hyvä taisteluilme ja tekeminen erityisesti silloin, kun sitä eniten kaivattiin. Joukkue lähti kuromaan Sportin kolmen maalin johtoa kiinni päättäväisesti maali kerallaan, ja lopulta vielä voitti ottelun jatkoajan maalilla.

PU-62:lle tuli onnistumisia laajalla rintamalla, ja kuusi pelaajaa onnistui myös kirjauttamaan tehoja tilastoihin: