12.11.2023 10:04
PU-62

Futsal-Liiga: PU-62:LLE ENSIMMÄINEN KOTITAPPIO

PU-62 vs. RaiFu 1–4 (1–4)

PU-62 koki kauden ensimmäisen kotitappion RaiFu:lle maalein 1–4 (1–4). Ennenkuin ottelu ehti kunnolla edes alkaa, niin vierailijat siirtyivät 0–1 johtoon. PU:lla tuli pallonmenetys hyökkäysalueellaan, ja RaiFu käänsi tämän 3v2 hyökkäykseksi. Maalin edustalta täysin vapaana ollut Iina Hämäläinen viimeisteli Tiiu Lehtosen syötöstä johto-osuman. Maalin jälkeen alkoi RaiFu:n pallonhallinta, ja sen myötä syntyi jokunen maalipaikka. Raisiolaisten yritteliäisyys myös palkittiin, kun syntyi 0–2 osuma. Stella Enwena vapautti syötöllään vapaaksi jääneen keskustasta Amalia Aarnion, jonka laukaus painui maaliin.

Ajassa 9:25 PU-62 onnistui kaventamaan tilanteeksi 1–2. Sivurajapotkun jälkitilanteessa Henna Sinisalo antoi keskialueelta pystysyötön Cecilia Murtoselle, joka käänsi pallon maaliin ohi RaiFu:n maalivahdin. Kavennusmaalin myötä kotijoukkue pääsi myös paremmin peliin mukaan.

Seuraavasta maalista vastasivat kuitenkin raisiolaiset. Vieraiden parhaana palkittu Stella Enwena syötti vasemmalta reunalta pallon keskustaan, jossa vapaaksi jäänyt Tekla Valkeapää laukoi, ja pallo kimposi maaliin Ciia Hokkasen jalkatorjunnasta, ja tilanteeksi 1–3. Vajaa pari minuuttia edellisestä, RaiFu käänsi PU:n kulmapotkun nopeasti 3v2 vastahyökkäykseksi, jossa Aarnio syötti poikkisyötön takatolpalle vapaaksi jääneelle Kia-Mari Muuriselle, jolla oli helppo työ viimeistellä vierasjoukkueen neljäs maali. Jakson lopulla ei enää maaleja nähty, joten tauolle siirryttiin vieraiden 1–4 johdossa.

Toinen jaksoi alkoi pelillisesti tasaisemmin. Jakson puoliväliin mennessä jokusia tilanteita oli molemmissa päissä, mutta palloa ei saatu maaliin kummankaan joukkueen toimesta. Kun peliä oli jäljellä kuusi puoli minuuttia, niin kotijoukkue otti käyttöön ”lentävän maalivahdin”. Muutamat vaihdot ylivoimalla pelatessa kotijoukkueen ratkaisut olivat kuitenkin hieman hätäisiä, ja palloa ei saatu liikuteltua kunnolla, eikä sitä kautta syntynyt maalipaikkojakaan. Myöskään vierailijat eivät onnistuneet maalin teossa, joten loppulukemiksi jäi 1–4 tulos, ja näin kolme sarjapistettä matkasi Raisioon.

Kotijoukkueesta tehopisteitä kartuttivat Murtonen maalillaan, sekä maalisyötön antanut Sinisalo. PU-62:n parhaana palkittiin jälleen hyvän ottelun tolppien välissä pelannut maalivahti Ciia Hokkanen. Ravintola Kivijalan lahjakortilla kotijoukkueen nälkäisimpänä pelaajana palkittiin kovasti uurastanut Henna Sinisalo.

PU-62:n ottelut jatkuvat kahdella vieraspelillä, joista ensimmäinen on lauantaina 18.11. Vaasassa, jossa vastassa on FC Sport.