4.11.2023 22:01
PU-62

Futsal-Liiga: PU-62 VOITTI FC HALIKON MAALILAUKAUSKISASSA

PU-62 vs. FC Halikko 6–5 (vm 1–0, ja 5–5, ottelu 5–5, 1.pa 2–3)

FC Halikko sai otteluun unelma alun, ja siirtyi jo 8 sekunnin jälkeen 0–1 johtoon. Alakerrasta toimitettu pitkäpallo tavoitti PU:n maalivahtialueen reunalla Katariina Marttilan, jonka kautta pallo ohjautui PU:n maaliin. Halikko sai maalista pienen boostin peliinsä, ennen kuin vierailijoitten salama-alusta toipuneet mikkeliläiset alkoivat saada pelistä kunnolla kiinni. Hyökkäyspään sivurajapotkun jälkeisen pallonhallintajakson myötä Henna Sinisalo teki laidalla erinomaisen haaston 1v1-tilanteessa, ohittaen vastustajansa ja päätyyn etenemisen jälkeen käänsi pallon maalin edustalle vapaaksi hakeutuneelle Pinja Ukolle. Ja tilanne Ukon toimesta 1–1 ajassa 5:46.

Tasoitusmaalin jälkeen PU:lla oli muutama hyvä paikka, jotka Halikon maalivahti Ella Suomi onnistui kuitenkin torjumaan. Seuraavaksi maalin teossa onnistui Halikko erikoistilanteesta. Kulmapotkukuviosta Annika Peippo onnistui maalin edustalta siirtämään vierailijat 1–2 johtoon. Pallo liikkui tämän jälkeen päästä päähän, ennen kuin ajassa 12:06 PU-62 tasoitti peliin 2–2:een. Jälleen hyökkäyspään sivurajapotkun jälkeisen pallonhallinnan PU onnistui hyödyntämään. Emilia Iskanius syötti laidasta pallon keskustaan maalivahdin alueen rajan tuntumaan, josta Sanni Piispa tiputti pallon alaspäin, ja Cecilia Murtonen pääsi voimalla tälläämään vastapalloon kahdestatoista metristä, ja pallo painui varmasti verkon perukoille. Jakson lopulla FC Halikko onnistui vielä tekemään ajassa 19:41 ns. pukukoppimaalin siirtyen johtoon. Hyökkäyspään sivurajapotkun syötöstä Marttila laukoi pelin toisen osumansa. Näin tauolle siirryttiin tilanteessa 2–3.

Toinen jakso ei käynnistynyt kotijoukkueelta toivotulla tavalla. Halikko pääsikin pelikellon näyttäessä 24:19 jo 2–4 johtoon. Kulman jälkitilanteessa kotijoukkueen vartiointi petti, ja Olivia Haapanen oli unohtunut maalin edustalle täysin vapaaksi, ja pääsi ohjaamaan pallon varmasti maalin. Tämän jälkeen PU-62:n sisuuntuminen ja kohentunut taisteluilme tuotti tulosta, ja pallollinen ote siirtyi enemmän PU:lle. Yritteliäisyys palkittiin, kun tilanne kaventui 3–4:ään, kun peliä oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Emilia Iskanius syötti, ja Pinja Ukko laukoi maalin, pallon osuen matkalla hieman Halikon pelaajaan.

Tämän jälkeen pelin hallinta siirtyi yhä selkeämmin kotijoukkueelle. PU:n painostusjakso tuotti tulosta maalin muodossa ajassa 34:12. Hieman pidemmän syöttelyjakson jälkeen Henna Sinisalo laidassaan voitti jälleen selkeästi 1v1 haastonsa, ja toimitti pallon maalin edustalle, josta sen ohjasi ilmassa maaliin, ja tilanteeksi 4–4, Cecilia Murtonen.

PU:n hakiessa voittomaalia FC Halikko onnistui kuitenkin siirtymään 4–5 johtoon. Vierasjoukkue onnistui kääntämään PU:n hyökkäyksen nopeaksi vastahyökkäykseksi. Halikon parhaana palkittu Marttila laukoi kuljetuksensa päätteeksi maanuoliaisen maalin taka-alakulmaan, täydentäen ottelun hattutemppunsa, kun peliä oli jäljellä reilut pari minuuttia.

PU-62 otti aikalisän jälkeen käyttöön ns. lentävän maalivahdin, ja lähti viidellä neljää vastaan hakemaan tasoitusta. Pallo pyöri hyvin pelaajalta toiselle, kotijoukkueen etsiessä aukkoa Halikon tiiviistä puolustusmuodosta. Syöttörallin päätteeksi pallo syötettiin kentän kulmaukseen Murtoselle, joka toimitti pallon maalinedustalle, ja Halikon maalivahti torjui pallon eteensä, jossa se osui aiemmin kentän pintaan joutuneeseen Iskaniukseen tai Halikon oman pelaajan jalkaan. Tuomaristo merkitsi tilastoihin maalin Iskaniuksen nimiin, ja Murtosen syöttäjäksi.

Ottelun varsinainen peliaika päättyi lukemiin 5–5, ja näin siirryttiin pelaamaan jatkoaikaa. Jatkoaika oli molemmilta joukkueilta tarkempaa pelaamista. Ja vaikka kotijoukkue hienoisesti niskan päällä olikin, niin lisämaaleja mikkeliläiset eivät onnistuneet tekemään. Näin ollen siirryttiin voittomaalikilpailuun. Molempien joukkueiden kahden laukojan jälkeen kisassa ei oltu nähty vielä maalia. Mutta PU:n kolmantena laukojana hyvän ottelun pelannut Cecilia Murtonen vei PU:n johtoon alakulmalaukauksella. Tämä osuma jäikin lopulta voittomaaliksi, kun PU:n maalivahti Ciia Hokkanen nollasi kaikki loputkin FC Halikon laukojat. Näin kotijoukkue otti kolmannen perättäisen voiton ja kaksi sarjapistettä.

Hyvin taistelleesta kotijoukkueesta pirteintä peliä esitti nelikko: Pinja Ukko, joka myös palkittiin PU:sta ottelun parhaana. Ja Henna Sinisalo, Cecilia Murtonen ja kotijoukkueen nälkäisimpänä pelaajana Ravintola Kivijalan lahjakortilla palkittu Emilia Iskanius. Tehotilastoihin itsensä kirjauttivat:

- Henna 0 + 3

- Pinkku 2 + 0

- Cecku 2 + 0

- Emppu 1 + 1

- Sanni 0 + 1

PU-62:n pelit jatkuvat kotiottelulla ensi viikon lauantaina, kun Mikkeliin vieraaksi saapuu hyvin kautensa aloittanut RaiFu Raisiosta. Kotijoukkue toivottaa jälleen lämpimästi tervetulleeksi katsojat Rantakeitaan lehtereille kannustamaan PU:ta 11.11.2023 klo 15:00 – tervetuloa!