30.10.2023 21:33
PU-62

Futsal-Liiga: PU-62 HAKI VOITOLLA KAKSI SARJAPISTETTÄ ESPOOSTA

GFT vs. PU-62 1–2 (vm 1–2, ja 1–1, ottelu 1–1, 1.pa 1–1)

PU-62 voitti vieraspelissään sarjassa toisella sijalla olevan GFT:n voittomaalikilpailun jälkeen maalein 1–2. Pelin varsinainen peliaika sekä jatkoaika päättyivät tasatulokseen 1–1 (1–1).

Vierasjoukkue lähti peliin todella terävästi ja hyvällä liikkeellä. Kuitenkin jo ennen maalin syntyä, PU:lla oli mahdollisuus maalintekoon, mutta tuolloin vielä ei maaliverkko heilunut. Ajassa 1:35 Pinja Ukko siirsi mikkeliläiset 0–1 johtoon. Tuon jälkeen tilanteita syntyi molempiin päihin, mutta tuloksetta. Kunnes ajassa 13:47 GFT onnistui sivurajapotkukuviosta Ronja Salmen toimesta tasoittamaan tilanteen 1–1:en. Enempää ei maaleja ei ensimmäisellä puolikkaalla nähty, ja erätauolle siirryttiin maaliluvuissa 1–1.

Toinen puoliaika oli myös tapahtumarikas kuten ensimmäinen jaksokin, ja tilanteita oli molemmissa päissä. PU:sta maalipaikkoja onnistuivat erityisesti luomaan pirteästi pelannut kaksikko Henna Sinisalo ja Pinja Ukko, mutta GFT:n maalivahti piti toisen puolikkaan maalinsa koskemattomina, kuten myös PU:n hyvin pelannut maalivahti Ciia Hokkanen.

Varsinaisen peliajan päätyttyä tulokseen 1–1, siirryttiin pelaamaan 5 minuutin jatkoaikaa. Se oli molemmilta joukkueilta hieman tarkempaa peliä, eikä maalia nähty kummassakaan päässä. Tämän jälkeen vuorossa oli voittomaalikilpailu, jossa PU aloitti vedot ensimmäisenä.

GFT siirtyi kolmansissa laukojaparissa johtoon, kun kaksi ensimmäistä paria eivät olleet onnistuneet maalinteossa. Joukkueensa parhaana palkittu Salmi onnistui ottelussa toistamiseen maalinteossa. Mutta PU-62:n kuitti tuli nopeasti, kun vierasjoukkueen neljäntenä laukojana Sanni Piispa laukoi pallon voimalla maalin oikeaan yläkulmaan tasoittaen tilanteen.

Ja kun GFT:n neljäs laukoja laittoi pallon reilusti ohi maalin, niin vierasjoukkueella oli mahdollisuus siirtyä johtoon, eikä Aino Vartiala jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Joukkueen kapteeni käveli päämäärätietoisesti ”kymppimetriselle” PU:n viimeisenä laukojana, ja laukoi pallon varmasti maalin vasempaan alakulmaan. Paineet olivat siirretty GFT:n viimeiselle laukojalle, pelin ajan vaihdossa olleelle maalivahti Lilli Sandströmille. Sandströmin laukaus lähti kovana maalia kohden, mutta PU:n parhaana palkittu maalivahti Ciia Hokkanen nollasi virkasisarensa varmistaen ottelun voiton. Näin ottelun voitto ja 2 sarjapistettä lähti voittomaalikilpailun myötä PU:n mukana Mikkeliin.

Tiukassa ja vähämaalisessa ottelussa PU:sta tehopisteitä tehotilastoihin onnistui kirjauttamaan Pinja Ukko maalillaan, pistetili karttui siis merkinnällä 1 + 0.

PU-62:n pelit jatkuvat tulevana lauantaina 4.11.2023 klo 15:00 Rantakeitaan kotiluolassa, johon vieraaksi saapuu FC Halikko. PU-62 toivottaa kaikki tervetulleeksi katsomaan ottelua, ja kannustamaan kotijoukkue kolmanteen perättäiseen kotivoittoon!

Artikkelin kuvat: Kirsi Nummela