22.10.2023 15:52
Futsal edustus

Futsal-Liiga: PU-62 VOITTI KOTILUOLASSAAN FTK-TORNION

PU-62 vs. FTK-Tornio 7–2 (2–2)

Kolmen vieraspelin jälkeen PU-62 teki Naisten Futsal-Liigassa voitokkaan paluun kuukauden tauon jälkeen Rantakeitaalle voittaen kotiluolassaan FTK-Tornion 7–2 (2–2). Peli alkoi kovalla temmolla sekä vauhdikkaasti päästä päähän pelaten. FTK-Tornio onnistui vajaan parin minuutin pelin jälkeen siirtymään 0–1 johtoon. Mutta jo seuraavalla minuutilla ajassa 2:59, PU onnistui kuittaamaan vierasjoukkueen johdon tasoittaen pelin. Cecilia Murtonen antoi hyökkäyspään sivurajapotkun, ja Eider Ramos laukoi tarkasti etukulmasta 1–1 maalin.

Maalien jälkeen peli aaltoili jälleen päästä päähän, mutta lisämaaleja ei nähty ennen kuin pelikello näytti aikaa 12:41, jolloin kotijoukkue siirtyi johtoon. Hyökkäyspään sivurajapotkun jälkeen, Aino Vartiala antoi keskiympyrästä pystysyötön hieman maalivahtialueen ulkopuolelle, jossa Cecilia Murtonen pelasi itsensä vartioinnista vapaaksi ja vei kääntölaukauksellaan PU:n 2–1 johtoon. Hienoisesta kotijoukkueen pallonhallinnasta huolimatta, vastasi seuraavan maalin teosta kuitenkin FTK tasoittaen pelin 2–2:en. Jakson lopussa ei enää lisämaaleja nähty, joten tauolle siirryttiin tasatuloksessa.

Erätauolta kentälle asteli ”pistenälkäinen ja päättäväinen kotijoukkue, ottaen heti toisen jakson alusta alkaen itselleen pallollisen pelin otteen. Tämän seurauksena syntyi myös kaksi nopeaa lisäämaalia puolentoista minuutin sisään. Ensin ajassa 22:00 Pinja Ukko vei mikkeliläiset johtoon Cecilia Murtosen toimiessa assistenttina. Murtonen kuljetti vauhdilla pallon laitaa pitkin hyökkäyspäätyyn, ja syötti pallon maalivahtialueen sisään, jossa vapaaksi hakeutunut Ukko laukoi etukulmasta 3–2 johdon. Seuraavan kerran pelikello pysähtyi maalin merkkinä aikaan 23:27, kun kapteeni Ramos heilutti toistamiseen torniolaisten maaliverkkoa, Cecilia Murtosen toimiessa jälleen syöttäjänä. Murtonen nousi jälleen laitaa pitkin, ja käänsi syötön tyhjään tilaan takatolpalle, johon Ramos oli hakeutunut, ja tilanne saatiin PU:lle 4–2.

PU haki ahnaasti lisämaaleja, ja muutamia minuutteja myöhemmin yritteliäisyys palkittiinkin. Pitkän pallonhallintajakson aikana mikkeliläiset etsivät rauhassa mahdollisuutta iskeä. Ja lopulta tila aukeni, kun pitkän syöttöketjun päätteeksi Eider Ramos syötti Henna Sinisalolle keskustaan. Sinisalo harhautti vartijansa, ja sen jälkeen siirsi ulkosyrjällä pallon tolpan juureen takakulmaan ohi maaliltaan ulostulleen FTK:n maalivahdin. PU:n seuraava maali oli jälleen hieno kuvio. Henna Sinisalo alusti tilanteen syötöllään, jonka jälkeen ottelun tutkapari Ramos - Murtonen oli jälleen elementissään. Eider syötti pallon takatolpalle ohi vastaan tulleen maalivahdin, ja Cecilia siirsi illan toisella osumallaan PU:n jo 6–2 johtoon tehden osuman tyhjään maalin ns. takavasaralla. Seitsemäs kotijoukkueen maali nähtiin ajassa 32:21. Esityön teki Saaga Attenberg, ja maali oli Pinja Ukon illan toinen osuma. Attenberg vapautti laidan pystysyötöllään Ukon maalintekoon, joka laittoi pallon varmasti maalin perukoille FTK:n vastaan tulleen maalivahdin jalkojen välistä.

Tulostaulun kello näytti aikaa 34:16, kun FTK:n Minda Ala-Aho taklasi väärin ottein ja todella rajusti sivurajan tuntumassa Saaga Attenbergin vierasjoukkueen vaihtoaitioon. Ottelun erotuomarille, Vladislav Dirginille, ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin nostaa Ala-aholle punainen kortti vaarallisesta pelistä. Ylivoimapeli ei tuonut tulosta maalin muodossa, joten Ukon aiemmin tekemä maali jäi ottelun viimeiseksi. Näin ollen kotijoukkueen selkeiksi voittolukemiksi kirjattiin 7–2.

Onnistumisia PU-62:lle tuli kaikkiaan laajalla rintamalla, ja tehojakin itselleen kirjautti kuusi pelaajaa seuraavasti:

- Cecilia Murtonen 2+3

- Eider Ramos 2+2

- Pinja Ukko 2+0

- Henna Sinisalo 1+0

- Saaga Attenberg 0+1

- Aino Vartiala 0+1

Ottelun parhaana palkittiin kotijoukkueesta Cecilia Murtonen ja vierailijoista FTK:n molemmat maalit tehnyt Emma Frantti. Lisäksi PU:n ”nälkäisimpänä pelaajana” Ravintola Kivijalan lahjakortin peliesityksillään itselleen lunasti Eider Ramos.

PU-62:n pelit jatkuvat ensi viikon sunnuntaina vieraspelillä Espoossa, kun mikkeliläiset kohtaavat tuolloin kautensa vahvasti aloittaneen GFT:n.