8.10.2023 21:20
PU-62

T18 pelasi itsensä Ykköseen

PU:n T18-joukkue kukisti FC Siilin 2–1 (1–0) sunnuntaina 8.10.2023 Mikkelin jalkapallohallissa pelatussa T18 Ykkösen karsintaottelussa. Tulos tietää PU:lle mahdollisuutta pelata ensi kaudella valtakunnallista T18 Ykköstä. Kauden aikana pelaajapulastakin kärsineelle joukkueelle kauden pelillinen päätös oli iloinen asia.

Ensimmäinen puoliaika alkoi hieman hermostuneella pelillä. FC Siilin nopeita vastaiskuja lukuun ottamatta, PU:n voi sanoa olleen hienoisesti niskan päällä. FC Siili onnistui säikäyttämään mikkeliläisiä useampaankin otteeseen etenkin nopean hyökkäyskolmikkonsa ansiosta. PU:n maalivahti Sofia Kemppi hoiti kuitenkin varmaotteisesti PU:n maalille asti päätyneet pallot. PU:n hyvä peli-ilme palkittiin pukukoppimaalilla, kun Emma Jääskeläinen laukoi hienosti pienen ruuhkatilanteen päätteeksi 40. peliminuutilla pallon FC Siilin verkkoon.

Toinen puoliaika eteni PU:n viedessä peliä ensimmäistä jaksoa selkeämmin, ja paine pysyi entistä enemmän FC Siilin päädyssä. PU pelasi kollektiivina varsin hyvin, ja palloa saatiin toistuvasti FC Siilin maalille muun muassa Minttu Ripatin pelinrakentelun ja Pinja Halosen yhden kosketuksen syöttelyn kautta. Ripatti pääsi itsekin vetopaikoille useaan otteeseen sekä keskityksistä että itse itselleen tilaa pelaamalla. Tolppienkin välillä kolistessa, maaliin asti palloa ei kuitenkaan onnistuttu saamaan. 77. minuutilla hienon yksilösuorituksen päätteeksi, PU sai palkinnon painostukselleen. Ripatti murtautui keskikentän keskeltä omalla kuljetuksella ja upealla rytminmuutoksella läpi FC Siilin puolustuslinjan, ja onnistui ohittamaan myös läpi ottelun FC Siilin maalilla hyvin pelanneen Kerttu Oinosen. Toisesta takaiskumaalista kenties sisuuntuneena, tai PU:n vielä iloitessa kakkosmaaliaan, FC Siili kavensi pelin heti seuraavalla minuutilla 2–1:een Netta Korhosen viimeistellessä kulmapotkutilanteessa. Lopuilla peliminuuteilla ei enää lisäosumia nähty, ja PU saattoi aloittaa iloiset tuuletukset.

Päävalmentaja Tibor Gruborovics totesi voitokkaan ottelun jälkeen:

– Voitto oli ihan ansaittu tällaisella peliesityksellä. Pelaajat esittivät mm. lukuisia hienoja kolmiopelejä, joilla päästiin etenemään vastustajan ohi. Kauden aikana on kehitytty selvästi esimerkiksi tiiveyden säilyttämisessä, ja linjojen väliset etäisyydet pysyivät tänäänkin varsin hyvinä. Parannettavaa jäi viimeistelyn terävyydessä, ja laukaukset myös suuntautuivat turhan usein kohti maalivahtia. Maalipaikkoja oli meillä kyllä runsaslukuisesti. Myös paitsioihin päädyttiin turhan usein, vaikka asiaan oli pyritty kiinnittämään huomiotakin.