19.9.2023 11:45
PU-62

Menestystä Tyttö Soccer -turnauksessa

Lahtelaisen FC Reippaan järjestämä perinteinen Tyttö Soccer -turnaus pelattiin Liikuntakeskus Pajulahdessa 16.-17.9.2023. PU:lla oli edustusta kahdessa sarjassa, kun kaksipäiväiselle syysreissulle olivat lähteneet T10- ja T14/T13-joukkueet. Kumpikin joukkue pelasi turnauksen kovemmissa sarjoissa, eli ns. haastetasolla. Esimerkiksi T14 (2009) -sarjassa tämä tarkoitti, että vastaan asettuivat varsin kilpailulliset joukkueet Etelän Ykkösestä, Lännen Kakkosesta ja Etelän Kakkosen kärkikastista.

 

PU:n T10 selvitti alkusarjansa ilman tappioita. Kun pistemenetyksiä tuli ainoastaan kahden tasapelin myötä, joukkue lähti mitalipeleihin piikkipaikalta. Maalinteossa joukkue onnistui alkusarjassa 7 kertaa, ja osumia omaan päätyyn tuli vain kolme. Mitalipeleissä joukkue jatkoi samaa tahtia, vaikka säätila yrittikin kirjaimellisesti vesittää nurmikentän otteluita. Lopputuloksena oli ansaittu turnausvoitto.

 

PU:n T14/T13 kirjoitti alkusarjassa samankaltaista tarinaa, kuin nuoremmat tytötkin. Alkusarjassa joukkue ei ainoana joukkueena päästänyt yhtään maalia. Toisaalta kun omakin maalinteko oli vaikeaa, joukkue löysi yhdellä voitetulla pelillä itsensä alkusarjan kakkospaikalta. Mitalipeleissäkin joukkue taisteli ja kesti hyvin pelissä mukana, mutta maaliverkko heilui PU:n kannalta ainoastaan väärässä päässä. Sairastuvankin täyttyessä loppua kohden, joukkue pääsi kotimatkalle pronssimitalit kaulassa. Turnausvoittoon kiri alkusarjan kolmonen, HJK City. Vastustajat olivat sopivan kovia, joten turnaus oli hyvä tasonmittaus PU:n puoliksi alaikäiselle joukkueelle.

 

T14 (2009) haaste ja T10 (2013) haaste -sarjat Tyttö Soccerin nettisivulla

https://tyttosoccer.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=reipas_0015&sarja=T14H

https://tyttosoccer.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=reipas_0015&sarja=T10H