16.9.2023 13:07
PU-62

PU:n naiset pelaavat Kolmosen yläloppusarjaa — Riemu-ottelussa kentällä äiti ja tytär

PU-62:n naiset ovat pelanneet Itäisen alueen Naisten Kolmosta tänä kesänä. Joukkue on koostunut aikuisikäisistä pelaajista ja T18-joukkueen nuorista pelaajista.

T18-ikäiset ovat pelanneet myös Idän T18 Kakkosta, jossa he tulivat kevätkierroksella toisiksi ja pääsivät karsimaan Ykköseen. Paikan kuitenkin vei siinä kohtaa KuPS Kuopiosta. Syyskierroksella tytöt voittivat runkosarjan voittaen kaikki ottelunsa ja näin ollen he karsivat jälleen Ykköseen. Karsintaottelu pelataan sunnuntaina 8.10. Mikkelin jalkapallohallissa ja vastaan asettuu FC Siili Siilinjärveltä.

Naisten Kolmosessa PU:lla oli hyvä kevätkierros: joukkue sijoittui toiseksi ja siten avautui paikka Kolmosen yläloppusarjaan. Tiedossa oli, että jokainen peli on tulee olemaan kova. Syksyllä pelaajien rivistö harvenee muun muassa loukkaantumisten ja syysflunssien vuoksi. Lisäksi osa pelaajista valmistautuu pian alkavaan Naisten Futsal-Liigaan. 

Näiden syiden vuoksi joukkue oli lähdössä melko epätoivoisesta asetelmasta perjantain 15.9. vieraspeliin jyväskyläläistä Liikunnan Riemua vastaan. Torstaina tolpillaan olevia pelaajia oli kokoonpanossa kahdeksan. Sillä pelaajamäärällä voi toki pelin pelata, mutta lähtökohta ei ole hyvä. Joukkueen taustoissa päätettiin, että tätähän ei silti luovuteta. Muutama pelaaja järjestettiin paikalle vielä vartti ennen peliä ja yksi uusikin pelaaja saatiin rinkiin, kun peliluvalle tuli vahvistus noin klo 15.20. Lopulta pelaajamäärä oli 12, kun joukkueenjohtaja/apuvalmentajakin lupautui kokoonpanoon. Kokoonpanossa oli näin olen myös äiti ja tytär. Annukka Manninen toimii joukkueen apuvalmentajana ja joukkueenjohtajana ja hänen 17-vuotias tyttärensä Peppi Pöntinen pelaa joukkueessa. Pääsääntöisesti Peppi on pelannut T18-joukkueen pelejä. 

"Olihan se tietynlaisen unelman toteutuminen päästä samaan aikaan kentälle oman tyttären kanssa, vaikkakaan niin ei ollut tarkoitus. Olin ajatellut, että yläloppusarjan peleissä en ainakaan koskaan uskalla tai kehtaa pelata", toteaa Manninen.

"Pelasin jälkimmäisen puolikkaan maalivahtina, kun ajattelin, että joukkuekaverit kyllä hoitaa niin, ettei vetoja paljon tule, ja niinhän se menikin. Kerran satuin vahingossa vedon eteen ja siitä jäi mojova jalkapallon muotoinen mustelma reiteen. Päästetty maali jäi harmittamaan kun se oli otettavissa, mutta se ei onneksi ratkaissut peliä. Ja olihan se yksi elämäni tähtihetkistä, kun tyttäreni puolustuksesta kuittaa "hyvä äiti!", ja tunsin, että hän oli minusta ylpeä. Niin minäkin hänestä."

Manninen haluaa kiittää kaikkia pelaajia yhteisestä kokemuksesta, kun peliin lähdettiin lähes epätoivoisesta tilanteesta ja tuntui, että vastoinkäymisille ei näkynyt loppua. Päävalmentajana ottelussa toiminut Iiro Kiukas myös uskoi joukkueeseen alusta loppuun asti ja kiitteli pelaajia mahtavasta asenteesta. Pelin jälkeen joukkueen fiilis oli kuin voittajilla, vaikka peli lopulta hävittiin 1—4. Olisi kuitenkin ollut mahdollista kokea ikävä rökäletappio, mikä sekään ei toki maailmanloppu olisi ollut.  

Naisten seuraava ottelu pelataan tulevana keskiviikkona 20.9. klo 18.30 Hänskissä. Vastassa on sarjakärki Ylämyllyn Yllätys. Tervetuloa kannustamaan!

Joukkuekuvan on ottanut huoltaja/rahastonhoitaja Päivi Valkonen.