24.5.2023 14:51
T12 (2012)

Helsingin Kevätturnauksen voitto 2023

ESEn kummiJoukkue T11 osallistui Helsingin Kevätturnaukseen Käpylän kentällä viikonlopun aikana kahdella joukkueella - eriomaisin suorituksin. Helsingin Kevätturnauksen järjestivät Käpylä United sekä Helsingin Talviliiga. turnauksessa oli mukana tänä vuonna yli 430 joukkuetta ja 31 eri tasosarjaa.

Keltainen joukkue pelasi tasoa 1-2 ja musta joukkue tasoa 3-4. Kahden eri tason alkusarjat pelattiin kahdessa lohkossa, joiden tulosten mukaan määräytyvät lohkojen sijoituspelit.

Keltainen joukkue pelasivat alkusarjassa HPS ja PPS vastaan. Keltaiset hävisivät HPSlle 2-0 ja voittivat PPS tuloksella 5-0. Keltainen joukkue pääsi alkusarjasta 1-3 sijoituspeleihin. Ensimmäisenä vastassa oli uudelleen HPS joukkue. Tällä kertaa edellinen häviö oli unohdettu ja lähettiin uuteen taistoon. Keltainen joukkue pääsi jatkoon parempana kakkosena ja voittikin HPSn tuloksella 1-3. Toinen ja ratkaiseva peli oli HJK City akatemiaa vastaan. Erityisesti tässä maalivahti pelasti monelta aika täpärältäkin tilanteelta. Keltainen joukkue voitti HJK City akatemia lopulta tuloksella 2-1. Joukkue pääsi näin juhlimaan Kevätturnauksen voittoa.

Musta joukkue pelasi vastaavasti alkusarjassa ja sai vastustajakseen HPS ja LPS joukkueet. Mustat voittivat HPS tuloksella 1-0, mutta valitettavasti hävisivät LPSlle tuloksella 1-0. Tämä maali syntyi todella hyvin ylänurkkaan sijoitetusta vapaapotkusta. Tämä maali aiheutti sen, että lohkojen toiseksi sijoittuneiden maalierojen vuoksi musta joukkue ei päässyt 1-3 sijoituspeleihin. Harmillinen tilanne, koska tämä oli ainoa turnauksen maali, jonka meni mustan joukkueen maalivahdin taakse. Sijoituspeleissä musta joukkue taisteli itsensä sijalle 4. Pelit HPS vastaa päättyi tasan 0-0 ja FC Kirkkonummi hävisi 0-4 maaleihin. Joukkue kiittää mukana pelanneita T10 pelaajia Elsaa ja Venlaa, jotka olivat jo toista päivää pelaamassa Kevätturnauksessa.

Kevätturnauksesta kelit olivat erittäin lämpimät ja aurinkovoide oli kyllä tarpeellinen.