25.3.2023 20:09
PU-62

Naisten Futsal-Ykkönen: PU-62 VOITTI KOLMANNENKIN JATKOSARJAN OTTELUN

AS Moon vs. PU-62 0–8 (0–5)

PU-62 voitti Raahessa 25.3. käydyssä jatkosarjan ottelussa AS Moonin 0–8 (0–5). Voitto oli PU:n kymmenes perättäinen, sillä PU voitti seitsemän viimeistä runkosarjan otteluaan sekä kaikki kolme jatkosarjan ottelua. Ottelun alku oli hieman tunnustelua, mutta pelin edetessä ote kääntyi PU:lle. Ensimmäisen kerran pallo meni verkon perukoille ajassa 7:13 raahelaisten omasta pelaajasta, kun Aino Vartiala laittoi poikittaissyötön tavoitellen maalinedustalla vapaana olevaa Pinja ”Pinkku” Ukkoa.

Minuuttia myöhemmin Cecilia ”Cecku” Murtonen teki 0–2 maalin hienon kuvion päätteeksi. Petra ”Petu” Ukko antoi poikittaisen syötön sivurajapotkusta Emilia ”Emppu” Iskaniukselle, joka pelasi seinäsyötön Eider ”Eikka” Ramoksen kanssa, ennen maalin johtanutta vapauttavaa syöttöä Cecilia Murtoselle. 0–3 maali oli taas AS Moonin oma maali. Maalin johtanut tilanne käynnistyi Cecilia Murtosen sivurajapotkun siirrosta Eider Ramokselle, joka laukoi pallon kohti maalia ja Iskaniusta. Pelikellon näyttäessä aikaa 14:35 Cecilia Murtonen antoi kulmapotkun alaspäin Petra Ukolle, joka laukoi maalia kohden, josta Emilia Iskanius pääsi ohjaamaan palloa, jonka Moonin maalivahti torjui, mutta torjunnan paluupallon Iskanius toimitti toisella yrittämällä maalin, ja tilanteeksi tuli 0–4.

Minuutti ennen ensimmäisen erän loppua tuli nopean hyökkäyksen päätteeksi taukolukemat 0–5. Maalivahti Marina Baiceva avasi torjuntansa jälkeen mikkeliläisten nopean hyökkäyksen heitolla puoleen kenttään Emilia Iskaniukselle. Iskanius syötti poikittaissyötön toiselle reunalle Murtoselle, joka kuljetti kohti päätyä ja toimitti pallon takaisin Iskaniukselle maalin edustalle, josta Emppu väänti väkisin pallon maalin kahden pelaajan vastusteluista huolimatta, ja hattutemppu oli valmis.

Toista puoliaikaa oli pelattu vajaa viisi minuuttia, kun PU siirtyi 0–6 johtoon. Petra Ukko käytti pallon sivurajapotkusta kapteeni Ramoksella, saaden sen takaisin, jonka jälkeen Petu syötti pallon Iskaniukselle raahelaisten puolustusmuodon keskelle Empulle, joka irtosi vartioinnistaan ja laukoi pallon maalin etukulmasta. Vain 18 sekuntia edellisestä ja Iskanius maalasi jälleen. Eider Ramos riisti irtopallon keskialueella itselleen ja pelasi Iskaniuksen kanssa tuplaseinän, jonka avulla Emppu pääsi maalin edustalta siirtämään mikkeliläiset jo 0–7 johtoon. Ajassa 33:13 PU teki jälleen maalin, kun Aino Vartialan antaman sivurajapotkun jälkeen irtopallo ohjautui Murtoselle. Cecku syötti pallon maalivahdin alueen kulmalle Pinja Ukolle, ja Pinkku laukoi 0–8 maalin etukulmasta sisään. Tuo maali jäi myös illan viimeiseksi, joten PU-62 voitti ottelun 0–8.

Raahelaisilla oli toisella puoliajalla muutama makoisa paikka kuparisen rikkomiseen, mutta maalivahti Ciia Hokkanen nollasi hyvillä torjunnoilla Moonin harvahkot maalintekopaikat, samoin kuten ensimmäisellä jaksolla Marina Baiceva teki.

Kokonaisuutena PU-62:n kausi oli nousujohteinen, ja PU oli kirjaimellisesti ”kevään joukkue”. Jatkosarjan pelit olivat jatkoa runkosarjassa käynnistyneelle voittoputkelle. Ja joukkueen esitykset eivät jättäneet jossittelua siitä, että kuka oli kevään paras joukkue. Kymmenen pelin voittoputki huipentui jatkosarjaan jossa PU-62 oli ainut joukkue joka voitti kaikki ottelunsa lunastaen paikan kaudeksi 2023-2024 Naisten Futsal-Liigaan. Joukkue hitsaantui todella hyvin yhteen runkosarjan kuluessa, ja rosteri sekä kentälliset pysyivät samana voittoputken ajan, mikä osaltaan edesauttoi joukkuepelaamista ja sen sujuvuutta sekä tehokkuutta.

Pistepörssien voitot menivät kokonaisuudessaan mikkeliläisille. Koko sarjan tehotilastojen ykkönen oli Eider Ramos huikeilla 69 pisteen tehoilla: 38 maalia ja 31 syöttöä. Jatkosarjan maali- ja pistepörssin voitti Emilia Iskanius tehoilla 7+1, myös palkittiin mikkeliläisistä tänään ottelun parhaana pelaajana. Tehot viimeisessä Ykkösen pelissä jakautuivat näin:

- Emilia Iskanius 4 + 1

- Cecilia Murtonen 1 + 2

- Eider Ramos 0 + 2

- Pinja Ukko 1 + 0

- Petra Ukko 0 + 1

Nyt muutama sana joukkueen kanssa kautta myötäeläneille tahoille. SUURET KIITOKSET koko joukkueen puolesta tästä Futsal-Ykkösen kaudesta kaikille yhteistyötahoillemme ja kannattajille! Ja erityismaininnat vielä luottokuskillemme Makelle, joka kuskasi joukkueen ympäri Suomea aina turvallisesti perille. Ja myös Rantakeitaan ”kultakurkulle” Samulille, joka hoiti mallikkaasti otteluiden kuulutukset. Ja muutaman kerran, kun Samuli oli estynyt mikin varresta omien pelihommien vuoksi, niin häntä hienosti tuurasi Juhis. Lisäksi nöyrät kiitokset Marjaanalle, Annukalle, Paukulle, Jukalle ja Johannalle pelien toimitsijapestien hoitamisesta.

KIITOS JA NÄHDÄÄN ENSI KAUDELLA SANKOIN JOUKOIN, FUTSAL ON PARASTA PAIKAN PÄÄLLÄ!