19.3.2023 13:09
PU-62

Naisten Futsal-Ykkönen: JATKOSARJAN TOINENKIN PELI PÄÄTTYI PU-62:N VOITONJUHLAAN!

FC OPA vs. PU-62 2–3 (2–1)

PU-62 jatkoi Oulussa lauantaina 18.3.-23 siitä mihin edellisenä viikonloppuna jäivät. Tällä kertaa sitten kaatui toisenkin lohkon runkosarjan voittaja, kun mikkeliläiset haki Oulun reissulla FC OPA:sta 2–3 (2–1) vierasvoiton. Ottelun ensimmäiset minuutit olivat tasaista ja suht tarkkaavaista pelaamista, kuten odottaa sopikin, kun vastakkain oli kaksi hyvää joukkuetta. Alkutunnustelujen jälkeen peli alkoi avautua, mikä toi myös jokusia maalintekopaikkoja molempiin kenttäpäätyihin, mutta ratkaisut eivät vieneet kumpaakaan joukkuetta johtoasemaan vielä tuolloin. Illan ensimmäisestä maalista vastasi PU, kun kapteeni Ramos kunnostautui jälleen syöttäjänä ja Cecilia Murtonen viimeisteli vierasjoukkueen maalin ajassa 8:28. ”Ceckun” hyvä laukaisu ei jättänyt torjuntamahdollisuuksia oululaisten maalivahdille, vaan tulostaululle tuli lukemiksi 0–1. Jakson puolivälin jälkeen PU:n peli hetkellisesti vähän passivoitui ja tuona lyhyenä ”mustana hetkenä” kotijoukkue pääsi hieman yllättäenkin viimeistelemään kaksi osumaa puolentoista minuutin sisällä siirtyen 1–2 johtoon ennen jakson viimeistä neljännestä. Enempää ei maaleja nähty, ja tauolle siirryttiin oululaisten johtaessa ottelua.

Kenttätapahtumien ja pallollisen pelaamisen myötä PU-62:lla oli täysi luotto siihen, että peli vielä kääntyy ja pisteet lähtevät joukkueen mukana Mikkeliin. Puoliajalla hyvässä vireessä ja voittoputkessa olevat mikkeliläiset päättivät, että ”nyt tarkennetaan puolustuspelaamista entisestään sekä uhraudutaan vielä enemmän joukkueen eteen, jotta vastustaja ei onnistu lisämaalien teossa. Hyökkäyspäässä maaleja syntyy, kun luotetaan vaan omaan tekemiseen rakentaen maltilla paikkoja, ja sitten mennään maali kerralla ensin rinnalle ja sen jälkeen ohitse”.

Ja näin tämä suunnitelma käytännössä sitten toteutuikin toisen jakson myötä. Ajassa 23:09 Pinja Ukko kävi ”ryöstöretkellä” karvaten pallon keskialueella OPA:n alimmaiselta pelaajalta itselleen, ja lyhyen kuljetuksensa jälkeen ”Pinkku” laukoi pallon sisään aivan tolpan viereen tasoittaen pelin 2-2:een. Tasoituksen jälkeen OPA:n pelaajat joutuivat rikkomaan mikkeliläisiä väärin ottein saaden parissa minuutissa rikkomuksistaan neljä kumulatiivista virhettä. Pelikellon näyttäessä aikaa 32:46 syntyi ottelun voittomaali, kun Petra Ukko antoi oman puolustusalueen nurkasta pitkän sivurajapotkun Eider Ramokselle, ja ”Eikka” taitavasti kesyttäen siirsi pallon vierelleen keskialueelta nousevalle Emilia Iskaniukselle. Emppu laukoi saman tien pallon voimalla maalin etukulmasta verkon perukoille, ja tilanteeksi 2–3. Kotijoukkue otti vielä viidennen rikkomuksen, jonka jälkeen seuraavasta vääryydestä pallo olisi viety 10 m:n pilkulle. Mutta tätä ei nähty OPA:n siirtyessä pelaamaan viimeiset reilut neljä minuuttia ylivoimalla lentävän maalivahdin turvin.

Loppupelin käsikirjoitus oli selvä, OPA pyrki pitämään palloa etsien ratkaisupaikkoja ja PU-62 puolusti sitkeästi ja maltillisesti johtoasemaansa. Ylivoimasta huolimatta ei kovinkaan vaarallisia maalipaikkoja mikkeliläisten maalilla nähty. PU:n puolustusmuoto oli tiivis ja hyvin liikkuva, ja oululaiset joutuivatkin pitkälti hakemaan ratkaisuja mikkeliläisten puolustusmuodon ulkopuolelta. Ja ne harvat yritykset, jotka tulivat muodon ohitse ja maalia kohden maalivahti Ciia Hokkanen hoiti varmasti, kuten aiemmatkin tilanteet nollaten kaikki OPA:n toisen jakson maalinlähentely-yritykset. Viimeiset sekunnit pelikellossa olivat sekä kirjaimellisesti että käytännössä pitkiä. Kun päätössummeri lopulta soi, niin PU-62 oli ottanut jälleen voiton myötä ison askeleen lähemmäksi Liiga-paikkaa.

PU-62:n parhaana palkittiin voittomaalin tykittänyt Iskanius. Ja jatkosarjan tehotilastoihin itsensä illan suorituksilla merkkauttivat:

- Eider Ramos 0 + 2

- Emilia Iskanius 1 + 0

- Pinja Ukko 1 + 0

- Cecilia Murtonen 1 + 0

Jatkosarjan viimeisen ottelunsa PU-62 pelaa ensi viikon lauantaina 25.3.2023 AS Moonin vieraana Raahessa, jossa ottelu alkaa klo:15.00. Jos et pääse paikan päälle Raaheen katsomaan peliä ja kannustamaan PU-62 jatkosarjan 3/3 voittoon, niin luvassa on striimi pelistä, jotta pääset kauden lopuksi nauttimaan vielä kerran PU-62:n esityksistä Naisten Futsal Ykkösessä.