14.3.2023 12:08
T12 (2012)

Imatran Lumiturnauksesta tuplavoitto

Tytöt 2013 (T10) ja 2012 (T11) syntyneet osallistuivat kahdella tasaväkisellä joukkueella 8v8 sarjassa Imatran talviturnaukseen Ukonniemen areenalla 11.3.2023.

Alkulohkoa pelattiin kahdessa sarjassa, joiden tulosten mukaan määräytyvät sijoituspelit. Lohkossa A pelasi musta joukkue ja lohkossa B keltainen joukkue. Molemmat joukkueet sisälsivät pelaajia T10 ja T11 joukkueista. Ainoastaan musta joukkue pelasi turnausisäntäjoukkuetta vastaan turnauksen aikana. Lohkossa A mustat pelasivat FC KTP, IPS ja PEPO joukkueita vastaan. Musta voittivat kaikki alkulohkon pelit lukuun ottamatta juuri ensimmäistä peliä, joka oli FC KTPtä vastaa. Peli päättyi tasatilanteeseen, joka olikin ratkaiseva jatkon kannalta. Keitainen joukkue sai vastaansa FC-Lapan, STPSn ja LautP alkulohkossa, jotka kaikki voitettiin hyvällä ja yhtenäisellä joukkue pelaamisella.

Osa vastustaja joukkueita kertoi pelanneen vain poikajoukkueita vastaan. Oletus oli sitä kautta vastustajista aika kova. Se millä tasolla pelaamme tyttöjoukkueita vastaa, täytyy mitata pelaten tyttöjoukkueita vastaan. Pelit olivat erittäin tasaväkisiä ja osin vaikeita pelattavia. Esimerkiksi turnauksessa kolmanneksi tullut Lapaa vastaan pelattu peli oli erittäin haasteellinen. He puolustivat omaa maaliaan niin huolellisesti, että maalin teko oli suorastaan mahdotonta. Lapa voitti pronssipelin rangaistuspotkukisassa.

Pelaajien mielestä pahin peli on loppuottelu. Ottelu, jossa PU-62 musta ja keltainen joukkue pelasivat toisiaan vastaan. Selvästi peliin lähdettiin mielellä, että toisia kohdellaan arvostavasti. Ottelussa tuli kaksi maalia, mutta niitä eivät pelaajat tuulettaneet – pelaajat oivalsivat itse, että näin tulisi toimia. Aina sitä oppii uutta myös pelaajanakin.

Joukkue sai jakaa tsempparipalkinnon, jonka saajan joukkueen pelaajat päättivät itse. Palkinnot päätyivät mustan joukkueen osalta Kirsikka Pelkonen ja keltaisen osalta Sofia Kanaselle.

Kiitos turvallisesta kuljetuksesta joukkueen bussin kuljettajalle. Paluumatka oli hivenen haasteellinen kelin suhteen, mutta turvallisesti pääsimme takaisin Mikkeliin vain puolituntia alkuperäisestä saapumisajasta poiketen.

Kiitos Imatran palloseuralle Lumiturnauksesta. Turnauksen järjestelyt olivat loistavat. Erityiskiitokset pelinohjaajille/tuomareille, jotka olivat reiluja ja tasapuolisia.