12.3.2023 21:46
PU-62

Naisten Futsal-Ykkönen: PU-62 AVASI JATKOSARJAN KOTIVOITOLLA MAD MAXISTA

PU-62 vs. MAD MAX 3–1 (3–1)

PU-62 otti sunnuntaina 12.3.-23 ensimmäisessä jatkosarjan ottelussa Rantakeitaalla makoisan voiton sarjan ennakkosuosikista MAD MAXista maalein 3–1 (3–1). Ottelu oli ennakkoasetelmien mukaisesti kahden hyvän joukkueen tasainen vääntö. Pelin alku oli suht tarkkaa pelaamista, ja maalia ei ensimmäisen kympin aikana nähtykään, vaikka molemmissa päissä kenttää oli jakson alkupuoliskolla jokusia maalintekopaikkoja.

PU-62 lähenteli maalia jo kerran tolppalaukauksella, ennen kuin sitten räjäytti ajassa 13:26 1–0 maalilla lähes kaksisatapäisen yleisön riemuitsemaan kotijoukkueen johtoasemasta. Cecilia Murtonen antoi lyhyen sivurajapotkun Eider Ramokselle, joka laukoi maanuoliaisen maalin takatolpalle, josta Emilia Iskanius siirsi kotijoukkueen 1–0 johtoon. Reilu puoli minuuttia tästä, niin PU siirtyi 2–0 johtoon. Eikka antoi kulmapotkun kovana maalinedustalle, josta se vastustajan kautta ohjautui Ceckulle, joka laukoi pallon maaliin. MAD MAX onnistui kaventamaan vapaapotkun myötä pelin lukemiin 2–1, kun pelikello näytti aikaa 14:38.

Vieraiden parhaana palkittu Elina Pirttijoki pääsi siirtämään Marina Baicevan torjunnasta kimmonneen pallon maaliin. PU-62 teki vielä jakson lopussa niin sanotun pukukoppimaalin ajassa 18:01. Petra Ukko antoi syötön laitaan Empulle, joka pyörähti vartioinnista irti ja ollessaan nokikkain vastaan tulleen mv Lehtipuun kanssa Emppu ujutti vasurillaan pallon maalivahdin jalkojen välistä verkon perukoille. Tilanteeksi tuli 3–1, mikä jäi myös taukolukemiksi.

Toisella jaksolla vierailijat siirtyivät pelaamaan suoraviivaisempaan pivot-pelaamiseen, mutta pallo ei käynyt tolppaa lähempänä PU:n maalia. Kotijoukkueella oli vastustajan tapaan muutamia maalipaikkoja, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Pallo saatiin maaliin ensimmäisen kerran toisella jaksolla, kun PU käänsi Maxien kulmapotkun nopeaksi vastahyökkäykseksi, jonka päätteeksi Eikka laukoi sivurajan tuntumasta hienolla kärkipotkulla pallon maaliin. Mutta pallon jo ollessa maalissa, tuomari vihelsikin pallon käyneen sivurajan väärällä puolella, joten tilannetta jatkettiin vastustajan sivurajapotkulla keskialoituksen sijaan.

Toisen kerran PU laittoi pallon maaliin kun Cecku antoi pitkän sivurajapotkun ilmassa Eikkaa kohden, ja tuosta seuranneesta kaksinkamppailutilanteesta pallo suuntautui Empulle, joka laittoi pelivälineen maaliin. Mutta tätäkään maalia ei hyväksytty, koska pallon ollessa matkalla maaliviivan ylitse, tuomari reagoi Maxien rikkeeseen hieman liian nopeasti ilman hyötynäkökulmaa vihellyksen muodossa, mikä vesitti maalin tulostaululta. Peliä jatkettiin hyväksytyn maalin sijaan PU:n vapaapotkulla.

MAD MAX siirtyi pelaamaan ylivoimaa lentävällä maalivahdilla, kun ottelua oli jäljellä viisi minuuttia. PU-62:n puolustusmuoto oli kuitenkin hyvin organisoitu ja tiivis. Tämä sekä liike puolustustyöskentelyssä tekivät vastustajan yritykset tuloksettomiksi. Ne pallot, jotka vierailija sai toimitettua maalille saakka, torjui mv Baiceva varmasti. Toisella jaksolla ei nähty enempää maaleja missään muodossa ja ottelu päättyi PU-62:n 3–1 voittoon.

Tämä PU-62:n ensimmäinen voitto koko runkosarjan tappioitta pelanneesta MAD MAXista tuli hyvään paikkaan kotijoukkueen vahvan esityksen ansiosta. Jokainen pelaaja pelasi uhrautuneesti taistellen ja suurella sydämellä joukkueelle. Koko hyvin onnistuneesta joukkueesta, palkintoraati nosti Empun PU-62:n parhaaksi pelaajaksi, ja maalilla hyvän pelin ja ratkaisevia torjuntoja tehnyt Marina palkittiin Kivijalan lahjakortilla joukkueen nälkäisimpänä pelaajana. Jatkosarjan ensimmäiset tehot jakautuivat tilastollisesti näin:

- Emppu 2 + 0

- Eikka 0 + 2

- Cecku 1 + 0

- Petu 0 + 1

Jatkosarjan ainoan kotiottelun jälkeen PU-62:n pelit jatkuvat vieraspeleinä Pohjois-Pohjanmaalla, jossa ensin kohdataan FC OPA ensi viikon lauantaina iltapelissä klo 19:00 alkaen. Oululaiset voittivat myös ensimmäisen jatkossarjan pelinsä tänään AS Moonia vastaan. Tulevasta ottelusta on odotettavissa tiukka peli, ja PU-62:lla on revanssin paikka viime kauden jatkosarjan tappiolle.

PU-62 Futsal haluaa kiittää kaikkia kannustajia tämän kauden kotipelien osalta! Erityisesti tänään oli todella hyvin katsojia paikalla ja katsomossa vallitsi kannustuksen myötä erityinen hurmos, joka näkyi ja kuului myös kentälle, sekä osaltaan siivitti joukkueen voiton arvoisiin esityksiin. Kiitos!