5.3.2023 11:05
PU-62

Naisten Futsal-Ykkönen: TASAVÄKINEN PELI KÄÄNTYI PU-62:N VOITOKSI ILVEKSESTÄ

Ilves FS/2 vs. PU-62 4–5 (3–4)

PU-62 haki lauantaina 4.3. tiukan väännön jälkeen Tampereelta pisteet Mikkeliin maalein 4–5 (3–4). Voitto varmisti PU-62:n jatkosarjapaikan, eli pelit ja taistelu Liiga-paikasta jatkuvat viime kauden tapaan. Ilves siirtyi 1–0 johtoon vain 9 sekunnin kuluttua aloitusvihellyksestä. Mutta vierasjoukkue tasoitti ottelun nopeasti; Pinja Ukko tasoitti ajassa 00:52 Saaga Attenbergin toimiessa syöttäjänä. PU:lla oli tasoituksen jälkeen useampi paikka tehdä maali, mutta Ilveksen maalivahti ja maalipuut estivät lisämaalien synnyn. Kotijoukkue puolestaan hyödynsi tehokkaasti paikkansa, ja siirtyi 2–1 johtoon vajaan seitsemän minuutin pelin kohdalla. Neljä minuuttia tästä, niin Ilves johti jo 3–1. Mutta PU:n pallonhallinta ja kiri alkoivat tuottamaan tulosta, ja ajassa 12:12 Marleena ”Milla” Tirkkonen kavensi maalinedustalta tilanteeksi 3–2. Millan maalissa syöttöpisteen kirjautti itselleen Aino Vartiala. PU:n tasoituksen junaili tuttu parivaljakko: kapteeni Ramos syötti, ja Emilia Iskanius teki 3–3 maalin, kun ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä reilut kaksi minuuttia. Vain minuutti edellisestä, ja Cecilia Murtonen vei PU:n johtoon Pinja Ukon syötöstä. Tauolle siirryttiin 3–4 tilanteessa.

PU:n maalipaikoista huolimatta, Ilves teki toisen jakson ensimmäisen maalin tasoittaen pelin 4–4 lukemiin, kun toista jaksoa oli pelattu reilut viisi minuuttia. Ajassa 28:16 Cecku teki 4–5 voittomaalin Eikan syötöstä. Samalla tämä maali jäi ottelun viimeiseksi, ja sinetöi myös sen, että PU-62 jatkaa lohko A:sta jatkosarjaan lohkovoittaja MAD MAX:in kanssa. Ottelun merkitys näkyi otteissa. Otteet eivät olleet pelillisesti niin vapautuneita eikä ottelu tarjonnut aiempien pelien tapaan kuviollisia hienouksia. Mutta voitto oli pääasia tässä ottelussa, ja sen joukkue hoiti hienosti kotiin rutiinilla!

Tänään PU-62:n parhaana palkittiin Cecku, ja tehot jakautuivat ottelussa laveasti seuraavasti: