26.2.2023 20:16
PU-62

Naisten Futsal-Ykkönen: PU-62 VOITTI MU:N 10–3 JA JATKAA TAISTELUA JATKOSARJAPAIKASTA

PU-62 vs. MU 10-3 (4-2)

Viimeisessä runkosarjan ottelussa Rantakeitaalla 26.2.-23 PU-62 voitti MU:n maaliluvuin 10–3 (4–2). Nyt voittoputki kasvoi jo 6:n ottelun mittaiseksi. Ja viime pelit ovat olleet pelillisesti tehokkaita ja tuloksekkaita. Neljässä viimeisessä pelissä PU on tehnyt 40 maalia, ja päästänyt 9. Pelin alussa ehkä hivenen näkyi ottelun tärkeys kotijoukkueen otteissa. MU onnistuikin siirtymään 0–1 johtoon kun peliä oli pelattu 1:21, mutta PU:n kuitti ja tasoitus tuli nopeasti. Petra Ukko katkaisi vierasjoukkueen hyökkäyksen alun ja syötti omalla kenttäpuoliskolla pallon Cecilia Murtoselle, joka diagonaalikuljetuksensa jälkeen laukoi pallon tarkasti takakulmaan. Tasoitusmaalin jälkeen ote siirtyi enemmän kotijoukkueelle, ja maalipaikkoja saatiin luotua useampia, mutta johtomaali antoi hiukan odotuttaa itseään. Ajassa 7:48 kapteeni Ramos vei PU:n 2–1 johtoon. Petu antoi alhaalta pitkän sivurajapotkun ilmassa Eikalle, jonka kääntölaukauksen maalivahti onnistui vielä torjumaan, mutta ei enää torjunnasta kimmonnutta palloa, jonka Eikka laukoi voimalla sisään yläriman kautta. Reilut viisi minuuttia tästä, kun Cecku ja Eikka pelasivat hienon tuplaseinän, ja Cecku vei Eikan syötöstä kotijoukkueen 3–1 johtoon. Minuutti tästä niin MU onnistui kaventamaan tilanteeksi 3–2. Vielä ennen puoliaikaa PU iski kerran, kun Emilia Iskanius katkaisi MU:n syötön ja pelasi seinän Eikan kanssa ja laukoi takakulmaan 4–2 maalin.

Heti toisen jakson alussa ajassa 20:27 PU lisäsi johtoaan, kun maalivahti Marina Baiceva avasi pelin pitkällä heitolla, ja Pinja Ukko selkä maaliin päin puski pallon ”liipaten” MU:n maalin yläkulmaan, ja tilanteeksi tuli 5–2. Tämän jälkeen ottelu oli selkeämpää kotijoukkueen hallintaa, ja 6–2 maali syntyi pari minuuttia edellisestä. Cecku antoi sivurajapotkun, ja Eikka laukoi pallon maalin takakulmaan, vieden PU:n 6–2 johtoon. Ainoastaan reilu minuutti edellisestä, ja Emppu riisti keskialueella pallon, ja syötti sen keskustaan Eikalle joka laukoi hattutemppuun oikeuttavalla maalillaan kotijoukkueen jo 7–2 johtoon. 8–2 maali oli jälleen Iskanius-Ramos-parivaljakon tyylinäyte. Eikka syötti selkä menosuuntaan päin pallon jalkapohjallaan Empulle, joka laukoi pallon maaliin. Ja puoli minuuttia tästä niin Emppu riisti pallon keskialueella, ja käynnisti kotijoukkueelle ”kahdella nollaa” vastaan ylivoimahyökkäyksen. Seinäsyöttöpeli Eikan kanssa tuotti lopputuleman, jossa Emppu pääsi viimeistelemään hattutemppuun oikeuttavan maalinsa ja 9–2 johdon ”tyhjiin”. Ajassa 31:37 MU pääsi vielä kaventamaan kun vieraiden parhaana palkittu Sarianne Päivinen pääsi kaventamaan toisella maalillaan pelin lukemiin 9–3. Maalinumerot kaksinumeroisiksi PU:lle pelin lopussa laukoi Pinkku. Ja peli päättyikin näihin 10–3 lukemiin.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin pistepörssin kärkinimi Eider Ramos, ja Ravintola Kivijalan lahjakortilla ottelun nälkäisimpänä pelaajana Emilia Iskanius. Maalirikkaassa ottelussa tehot jakautuivat seuraavasti:

- Eikka 3 + 4

- Emppu 3 + 1

- Cecku 2 + 1

- Pinkku 2 + 0

- Marina 0 + 1

- Petu 0 + 1

Tämä peli oli kotijoukkueelta taas kypsä ja nousujohteinen esitys. PU jatkaa ennen viimeistä runkosarjan kierrosta sarjassa toisena. Ja jatkosarjapaikka on niin sanotusti omissa käsissä, kun PU-62 kohtaa vielä viimeisellä kierroksella lauantaina 4.3.2023 vierasottelussa Tampereella Ilves FS/2:n, jonka jälkeen lopullinen sarjataulukko on valmis.