12.2.2023 20:23
PU-62

Naisten Futsal-Ykkönen: PU-62 HAKI VIERASVOITON RIVER VUOKSESTA!

River Vuoksi vs. PU-62 2–8 (1–1)

PU-62 voitti Ruokolahdella käydyssä ottelussa River Vuoksen sunnuntaina 12.2.2023. Ottelun alku oli hieman tunnustelua, ja muutamasta maalipaikasta PU ei vielä tuolloin onnistunut. Mutta ajassa 8:34 Eider Ramos onnistui Emilia Iskaniuksen syötöstä viemään mikkeliläiset 0–1 vierasjohtoon. River Vuoksi puolestaan onnistui tasoittamaan pelin 1–1:een. PU ei enää onnistunut tekemään maalia 1. puoliajalla, sillä maalitolppa ja kotijoukkueen maalivahti pitivät taukoluvut tasapelissä.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaammin PU-62:lta. Sekä jalka että pallo liikkuivat nopeammin kuin ensimmäisellä jaksolla. Tämä aiheutti enemmän rakoilua kotijoukkueen puolustuspelissä, minkä myötä syntyi myös enemmän maalitilanteita PU:lle. 1–2 maali syntyi ajassa 22:04, ja nyt roolit olivat toisin päin: Eikka syötti ja Emppu viimeisteli. Sama kaksikko oli heti perään uudestaan vauhdissa, ja pallo taas vastustajan maalissa. Ajassa 22:59 Emppu taas syötti ja Eikka laittoi pallon sisään, tilanne 1–3. Tämän jälkeen peliote alkoi yhä selvemmin siirtymään PU:lle, ja 1–4 maali syntyi ajassa 30:15, kun Emppu syötti ja Cecilia Murtonen maalasi. Tästä vajaa parikymmentä sekuntia, ja jälleen maalinteosta vastasi tämän ottelun tehokaksikko, Emppu viimeisteli 1–5 maalin Eikan syötöstä. Kotijoukkue onnistui vielä kertaalleen maalinteossa kaventaen tilanteeksi 2–5. Tämän jälkeen PU-62 vielä teki ottelun loppupuolella 3 maalia puolessatoista minuutissa. Ensin Cecku vei PU:n 2–6 johtoon Empun esityöstä, ja sitten 2–7 Empun hattutempuun oikeittava maali oli jälleen aisapari Iskanius - Ramos taidonnäyte. Emppu toimi maalitekijänä, ja Eikka syöttäjänä. Ja loppulukemat 2–8 laukoi tulostaululle Emppu illan neljännellä maalillaan, kun pelikello näytti aikaa 37:35. Nämä lukemat jäivät myös ottelun lopputulokseksi.

PU-62:n nousu toisella jaksolla oli hyvä osoitus koko joukkueen taistelusta ja yhteispelistä molempiin suuntiin, vaikka tehopisteet jakautuivatkin tänään vain kolmelle pelaajalle. Ottelun ”pisterohmu” oli PU-62:n parhaana palkittu Emppu tehoilla 4 + 3. Sarjan pistepörssin kärki Eider Ramos toimi tänään parin maalin lisäksi syöttökoneena tehoin 2 + 4, ja lisäksi Cecku kirjautti itselleen lisätehoja maaleillaan, 2 + 0.

Maalirikkaan ottelun ja voiton myötä PU-62 nousi sarjataulukossa toiseksi, kun runkosarjaa on jäljellä vielä kolme kierrosta. Seuraava ottelu PU:lla on taas vieraissa, kun joukkue matkaa jo ylihuomenna tiistaina 14.2 Jyväskylään Liikunnan Riemun vieraaksi.