6.2.2023 13:40
PU-62

Naisten Futsal-Ykkönen: KOTIVOITTO TOI REVANSSIN PIPS:STA

PU-62 vs. PiPS 10–3 (5–2)

PU-62 otti revanssin syyskierroksella kärsimästään tappiosta voittamalla PiPS:n selkeästi 10–3 (5–2), ja voiton myötä mikkeliläiset nousivat sarjataulukossa ohi piikkiöläisten kolmanneksi. Pelin merkitys ja panokset olivat tiedossa, se näkyi alusta saakka myös PU-62:n otteissa, ja ottelu saikin kotijoukkueelta hyvän startin. PU-62 siirtyi 1–0 johtoon kun peliä oli pelattu vain 1:58. Aino Vartiala riisti pallon keskialueella ja tilanne kääntyi kotijoukkueen 2vs1-hyökkäykseksi, jonka päätteeksi Aino syötti pallon Pinja Ukolle, ja Pinkku viimeisteli maalin vasurillaan suoraan syötöstä.

2–0 maali syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 3:25, Emilia Iskanius hankki PU:lle vapaapotkun, kun vastustaja joutui rikkomaan Emppua hieman maalivahdin alueen ulkopuolella. Kapteeni Ramos asettautui pallon taakse, ja laukoi maanuoliaisen verkon perukoille. Seuraava maali syntyi jälleen vapaapotkusta, kun läpiajossa ollut Cecilia Murtonen kaadettiin liukutaklauksella. Pallon ollessa uudestaan 6 m:n rajan tuntumassa vapaapotkun muodossa, sitä asettautui antamaan jälleen Eikka. Muutaman metrin vauhti ja pallo voimalla muurin sekä maalivahdin ohi takakulmaan, ja tilanteeksi 3–0 ajassa 9:08. Maalitykki Ramos täydensi hattutemppunsa ajassa 13:29 vieden PU:n 4–0 johtoon. Maalivahti Ciia Hokkanen käynnisti hyökkäyksen pitkällä heittoavauksella Eikalle, joka irtautui vartioinnista muutamalla vartaloharhautuksella ja laittoi kääntölaukauksella pallon tolpan kautta maaliin. Tästä maalista seuranneesta keskialoituksesta PiPS pääsi kuittaamaan tilanteen kuin ”hieman varkain”, ja pallo löysi tiensä PU:n maalin vain 6 sekuntia edellisestä, ja näin tilanne oli 4–1.

Hyökkäyspään sivurajapotkun myötä PiPS pääsi vielä kaventamaan tilanteen 4–2:en, kun vierasjoukkueen parhaana pelaajana palkittu Amalia Aarnio pääsi laukomaan maskin takaa pallon maaliin. Mutta PU:n kuitti tuli jo puolen minuutin päästä, kun mv Hokkanen avasi taas pitkällä heitolla pelin ja pallo tavoitti ristijuoksun toiselle laidalle tehneen Saaga Attenbergin, ja Saaga jatkoi yhdellä kosketuksella pallon ilmasta hyökkäysalueen keskustaan, ja Pinkku laittoi siitä pallon maaliin. Tämän mallin jälkeinen tilanne 5–2, jäi myös puoliaikatilanteeksi.

 

Toisen puoliajan alku oli tasavahvaa pelaamista puolin ja toisin, muutamia tilanteita maalipaikkojen muodossa luotiin molemmissa päissä kenttää. Mutta jakson ensimmäinen maali nähtiin vasta ajassa 26:10 PiPS:n yrittäessä kavennusta kulmapotkusta, ja sen jälkitilanteesta hieman jopa riskilläkin ”ylihyökäten”. Ainon ja Petra Ukon kamppaillessa vapaana olevasta irtopallosta PiPS:n pelaajan kanssa, Eikka hakeutui vapaaksi puoleen kenttään. Petu riisti pallon ja vapautti pystysyötöllään Eikan läpiajoon kaksin nokikkain PiPS:n maalivahdin kanssa. Eikka harhautti mv Kuisman ja laittoi pallon tyhjään maaliin lisäten PU:n johdon 6–2:een. Seuraava maali syntyi, kun Aino riisti pallon puolustusalueella, ja kuljetuksensa päätteeksi laukoi vasurilla pallon etukulmasta sisään. Tilanteeksi tuli 7–2.

Vajaa parikymmentä sekuntia edellisestä maalista, ja pallo oli taas PiPS:n maalissa. Ajassa 28:42 Pinkku pisti sisään Marleena Tirkkosen laukoman reboundin, ja näin myös Pinkun hattutemppu oli valmis, ja lukemat jo 8–2:ssa. Pistepörssin kärkinimen Eider Ramoksen illan viides osuma syntyi, kun Petu laittoi puolustuspään sivurajapotkun pitkänä ilmassa Eikalle, joka haltuunottonsa jälkeen toistamiseen kääntölaukauksella venytti PiPS:n maaliverkkoa, ja PU-62:n johtoa 9–2:een. PiPS onnistui vielä kerran maalinteossa PU:n kulman jälkeisestä vastahyökkäyksestä. Kun ottelua oli jäljellä parikymmentä sekuntia PU käytti vielä hyökkäyspään sivurajapotkun hyväkseen, Eikka siirsi palloa, ja Emppu laukoi kotijoukkueen voittomaalit kaksinumeroiseksi lopputulokseksi 10–3.

 

Tänään koko joukkue pelasi yhtenäisenä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Joukkuepelaaminen oli myös kokonaisuutena onnistunutta ja tehokasta. Palkintoraadin mielestä pivottien panokset olivat palkintojen arvoisia viime pelin tapaan. Eikka palkittiin kotijoukkueen parhaana, ja Pinkku joukkueen nälkäisimpänä pelaajana Kivijalan lahjakortilla. Pistepörssiin tehoja kirjatiin laajalla rintamalla seuraavasti:

- Eikka 5 + 1

- Pinkku 3 + 0

- Aino 1 + 1

- Petu 0 + 2

- Emppu 1 + 0

- Ciia 0 + 1

- Saaga 0+ 1

- Milla 0 + 1

 

Kolmen kotiottelun ja -voiton jälkeen on vuorossa kaksi vieraspeliä kolmen päivän sisään, kun ensin PU-62 kohtaa sunnuntaina 12.2.2023 Ruokolahdella River Vuoksin ja tiistaina 14.2.2023 Jyväskylässä Liikunnan Riemun. Nähdään Rantakeitaalla seuraavan kerran sunnuntaina 26.2.2023.

 

https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2654211/stats