11.12.2022 20:36
PU-62

Naisten Futsal-Ykkönen: VIERASVOITOLLA PISTEET PU-62:N MUKANA MIKKELIIN

MU vs. PU-62 3–6 (2–4)

PU-62 kävi sunnuntaina 11.12.-22 hakemassa Mäntsälästä lukemin 3–6 (2–4) voiton ja kolme sarjapistettä Mikkeliin. Kotijoukkue MU pääsi 1–0 johtoon kun ottelua oli pelattu 5:25, mutta vierasjoukkue onnistui tasoittamaan pelin puoli minuuttia myöhemmin. Petra Ukko katkaisi MU:n hyökkäyksen ja syötti pystyyn Eider Ramokselle, joka pienen kuljetuksen jälkeen laukoi 1–1 tasoituksen. 1–2 maali syntyi Aino Vartialan antamasta sivurajapotkusta, jonka Eikka ohjasi sisään selkä maaliin päin. Peliä ehti kulua tuosta vain 45 sekuntia, kun pallo oli jälleen MU:n maaliverkossa. Aino antoi alaspäin sivurajapotkun Essi Hirvensalolle, joka jatkoi pystysyötöllään pallon Marleena Tirkkoselle. Milla puolestaan nopealla kääntösyötöllä käänsi pallon keskustaan Ainolle, joka laittoi vasurillaan pallon tolpan kautta maalin, ja luvuiksi tuli 1–3. Ajassa 12:31 PU:n parhaana palkittu Pinja Ukko katkaisi hyökkäysalueella vastustajan syötön, ja sen jälkeen askelharhautus, oikea jalka vapaaksi ja pallo maaliin sekä tulostaululle luvut 1–4. MU hyödynsi PU:n pienen vaihtosekaannuksen, ja pääsi yrittämään maalintekoa laukomalla kolmesti, joista viimeinen veto löysi tiensä PU:n maaliin. Tilanne 2–4 jäi myös puoliaikatulokseksi.

Toisen puoliajan alkuhetkillä kotijoukkueen maalivahti avasi pelin pitkällä heitolla, ja MU pääsi 3–2 ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi kotijoukkueen parhaana palkittu Nanne Kekkonen pääsi vapaasti takatopalta siirtämään pallon tyhjään maaliin. Lukemat kaventuivat 3–4:ään. Mutta heti keskialoituksen jälkeen PU haki maltilla maalipaikkaa syötellen palloa pelaajalta toiselle, ja lopulta Emppu syötti keskustaan Eikalle. Tuosta kapteeni Ramos laukoi illan kolmannen – ja hattutemppuun oikeuttavan – maalinsa vieden PU:n 3–5 johtoon. Pelin viimeinen maali syntyi, kun PU:n hyvin pelannut maalivahti Ciia Hokkanen avasi pelin pitkällä maaliheitolla Empulle, joka hallitusti siirsi pallon Pinkun juoksulinjalle. Pinkku viimeisteli vasurillaan PU-62:n voittolukemiksi 3–6.