2.12.2022 12:20
PU-62

Naisten Futsal-Ykkönen: PU-62 OTTI ISONUMEROISEN VOITON LIIKUNNAN RIEMUSTA

PU-62 vs. Liikunnan Riemu 11–1 (7–0)

Rantakeitaalla torstaina 1.12. käydyssä seitsemännen kierroksen Naisten Futsal-Ykkösen ottelussa PU-62 vs. Liikunnan Riemu kotijoukkue määräsi tahdin pelin alusta saakka. Ensimmäinen maali näki päivänvalonsa ajassa 2:23, jolloin Henna Sinisalo antoi kulmapotkun ja Eider Ramos pelasi jalan vapaaksi viimeistellen 1–0 johdon. Toinen maali erän puolivälissä oli jälleen erikoistilannemaali, ja samasta nurkasta annettu kulmapotku. Marleena Tirkkonen syötti Mambojen puolustusmuodon keskelle Emilia Iskaniuksen blokkaamaan tyhjään tilaan vapaaksi hakeutuneelle Pinja Ukolle – tilanteeksi tuli 2–0. Kolmas osuma oli myös hyvä osoitus erikoistilannepelaamisesta. Aino Vartiala antoi sivurajapotkun Eikalle, hän harhautti vastaan rynnänneen pelaajan ja terävän laukauksen jälkeen luvut olivat 3–0. Vajaa minuutti edellisestä, ja jälleen syntyi tulosta sivurajapotkusta. 4–0 maalissa Emppu syötti Eikalle, joka siirsi pallon poikkisyötöllä kentän toiselle laidalle, ja Millan tehdessä hyvää maskia maalin edustalla, Petra Ukko tykitti pallon maalin yläkulmaan. 15:56 oli pelattu, kun Emppu katkaisi Riemun sivurajapotkun siirtäen pallon Pinkulle, joka parin terävän askeleen jälkeen nopealla kärkipotkulla laukoi pallon taka-alakulmaan, ja nosti johdon viiteen-nollaan. Ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä reilu minuutti, kun Eikka syötti viereen Hennalle, joka harhauttaen pelasi itselleen tilan sekä oikean jalan vapaaksi. Ja taas pallo löysi tiensä maalin alakulmaan: 6–0. Juuri ennen summerin soimista erätauolle maalivahti Marina Baiceva avasi pelin pitkällä heitolla Empulle, joka siirtää pallon ilmassa Eikalle. Kapteenilta parit sivuaskeleet harhautuksen muodossa ennen hattutemppuun oikeuttavaa maalilaukausta. Tauolle siirryttiin hienon ensimmäisen jakson jälkeen 7–0 tilanteessa.

Toista jaksoa oli pelattu kolme ja puoli minuuttia, kun Petu zippasi matalalla ja pitkällä pystysyötöllä pallon Eikalle, joka pääsi harhauttamalla irti vartioinnista ja laittoi pallon hallitusti maalin takakulmaan: 0–8. Jyväskyläläisten ainokainen syntyi kuuden metrin pilkulta sen jälkeen, kun maalivahti Hanna Kokko oli puolustanut liian voimakkaasti omaa reviiriään ja näkyvyyttä palloon. Kotijoukkue jatkoi maalitehtailuaan, kun Emppu antoi nopean sivurajapotkun Eikalle, joka jatkoi pallon Millalle, joka laukoi vasurilla 9–1 maalin. Seuraava maalitilanne syntyi, kun alhaalta lähti pitkä sivurajapotku ilmassa Petun antamana Eikalle. Maalitykki Ramos otti pallon rinnalla alas, ja laukoi kääntölaukauksella pallon alakulmaan. Joukkueen kymmenes ja Eikan illan viides maali syntyi, kun peliä oli jäljellä kolme minuuttia. Rantakeitaalla syntyi torstai-illassa useampi hieno maali, mistä tämä illan viimeinenkin oli osoitus. Peliä oli jäljellä reilu minuutti, kun Petu omalla puolustusalueella riistäen katkaisi Mambojen hyökkäysyrityksen, ja kuljetti pallon hyökkäysalueelle syöttäen pallon Ainolle. Aino pelasi pallon Pinkulle maalin eteen yhdellä kosketuksella kuviolla ”seinä kolmannelle”. Pinkun toimesta syntyi myös illan toinen hattutemppu ja 11–1 loppulukemat tulostaululle.

Pelin parhaana PU-62:sta palkittiin hurjat tehot tilastoihin latonut kapteeni Ramos. Kivijalan lahjakortin kuittasi ”nälkäisellä esityksillään” hattutempun tehnyt Pinkku. Ottelu oli kokonaisuutena tasapainoinen esitys: Joukkueen hyökkäyspeli toimi tehokkaasti ja laajalta rintamalta. Joukkuepuolustus oli tiukkaa, jossa viimeisimpinä lukkoina olivat hyvin pelanneet maalivahtimme Baiceva ja Kokko. Pistepörssin tehot kirjattiin täten: