5.11.2022 18:40
PU-62

Naisten Futsal-Ykkönen: PU-62 VOITTI FS TAWASTIAN

FS TAWASTIA vs. PU-62 3–10 (1–4)

PU-62 voitti isonumeroisesti vieraskentällä FS TAWASTIA:n. Loppulukemat olivat 3–10 (1–4). Pelin alku oli hieman hermostunutta peliä mikkeliläisiltä, mutta ottelun edetessä peliote siirtyi vahvemmin PU:lle, ja sen myötä myös maalipaikat. Ajassa 6:38 PU katkaisi vastustajan antaman sivurajapotkun, ja Emilia Iskanius vei vierailijat 0–1 johtoon Marleena Tirkkosen toimiessa syöttäjänä. Myös 0–2 maali syntyi vastustajan hyökkäyksen katkon jälkeen. Omalta puolustusalueelta seuranneen kuljetuksen päätteeksi Henna Sinisalo laukoi 0–2 lukemat. FS TAWASTIA onnistui kaventamaan sivurajapotkun myötä lukemiksi 1–2. PU:n kolmas maali oli Petra Ukon antaman pitkän sivurajapotkun lopputulema. Pallo tavoitti Empun, joka väänsi väkisin pallon maaliedustalle, ja Eider Ramos teki maalin. Taukolukemat 1–4 syntyivät jälleen Petun antaman pitkän sivurajapotkun myötä. Petun millintarkka syöttö löysi maalin kulmalta Empun pään, ja Emppu liippasi pallon ohi kotijoukkueen maalivahdin ajassa 19:58.

Toinen puoliaika noudatteli pitkälti ensimmäistä jaksoa pelinkulun osalta. Hanna Pukkila karvaten riisti pallon, ja hienon seinäsyöttöpelin myötä Emppu pääsi viimeistelemään 1–5 maalin Hannan syötöstä. Ja ainoastaan 6 sekuntia tästä, pallo löytyi jälleen TAWASTIA:n maalin perukoilta. Heti vastustajan aloituksen jälkeen Henna teki pallonriiston, ja kuljetuksensa päätteeksi laukoi tolpan kautta 1–6 johdoksi. 1–7 lukemat syntyivät kun Milla lähetti pitkän vapauttavan tarkan pystysyötön kahden vastustajapelaajan välistä Eikalle. Maalivahti onnistui jalkatorjunnalla ensin estämään maalinsynnyn, mutta paluupallon Eikka laittoi varmasti maaliverkkoon. Toisen jakson puolivälissä TAWASTIA onnistui kulmapotkusta kaventamaan luvuiksi 2–7. Seuraava maali oli taas Eikan ja Empun yhteispelintulosta. Syöttöpelin jälkeen Eikka pääsi laukomaan, jonka maalivahti onnistui torjumaan, mutta torjunnasta kimmonneen pallon Emppu laukoi varmasti maaliin, peli oli jo 2–8. TAWASTIA kavensi vielä kerran, lukemiksi 3–8 nopean hyökkäyksen päätteeksi. Saagan ja Eikan käsialaa oli 3–9 maalilukemat. Vastustajan hyökkäyksen jälkeen pallo suuntautui Eikalle, joka palloa kuljettaen odotti Saagan pystyjuoksun tyhjään tilaan. Tämän jälkeen Eikka syötti Saagalle, joka käänsi seinäsyötöllä pallon takaisin Eikalle, jonka jälkeen pallo löysi tiensä maaliin etualakulmasta. Loppulukemat 3–10 syntyi vastustajan kulmapotkun jälkeen. Eikka ja Milla käänsivät tilanteen nopeasti vastahyökkäykseksi, jonka päätteeksi Eikka ensin laukoi, jonka maalivahti onnistui vielä vaivoin torjumaan. Mutta Milla seurasi tilanteen ja torjunnan paluupallon hyvin, ja teki ottelun viimeisen maalin ajassa 36:44.

Ottelu oli kokonaisuutena onnistunut, ja hyvä esitys PU:lta, kun joukkue pääsi pelin alun jännityksestä ylitse. Tänään ottelussa oli ”kaksi ekaa kertaa”, eli maalivahti Marina Baiceva teki onnistuneen ensiesiintymisen PU-62:n maalilla. Ja lisäksi PU otti ensimmäisen voittonsa FS TAWASTIA:sta. Vierasjoukkueen parhaana pelaajana palkittiin kapteeni Ramos. Pistepörssissä itseään hilasi tänään ylöspäin: