24.10.2022 14:09
PU-62

Naisten Futsal-Ykkönen: SARJAKAUSI KÄYNTIIN VOITOKKAASTI MAALEIN 1–2

FC Nokia vs. PU-62 1–2 (1–1)

Valtakunnallinen Naisten Futsal-Ykkönen käynnistyi sunnuntaina 23.10. PU-62:lta vieraspelillä Nokialla Harjuniityn liikuntahallissa, ja vastassa oli FC Nokia – etukäteisveikkailussa yksi suurimmista nousijasuosikeista. Ottelu ei alkanut joukkueilta tunnustelunomaisesti, vaan vaikka jännitystä olikin ilmassa, niin pelinkulku oli alusta saakka vauhdikasta ja tilanteita saatiin luotua molempiin päihin kenttää. Kotijoukkue pääsi ensin kokeilemaan muutaman kerran kulmapotkusta PU-62:n maalivahti Ciia Hokkasen ”näppien pitävyyttä”, ja Ciia osoittikin torjunnoillaan, että muukin kuin pelikentän lattia on ”pitävää ja tahmeaa”.

 

Noiden erikoistilanteiden jälkeen PU:lla oli jo muutaman kerran mahdollisuus laittaa ”kuparinen rikki”, mutta noissa tilanteissa FC Nokian maalivahti onnistui vielä torjumaan pallot ennen maaliviivaa. Mutta ei sitten enää, kun Pinja Ukko vei hienon sivurajapotkukuvion päätteeksi PU-62:n 0–1 johtoon ajassa 6:57. Tirkkosen Milla antoi tarkan kaarisyötön koko Nokian puolustusmuodon ylitse Pinkulle, joka oli hakeutunut maalin takatolpan lähettyville vapaaksi, ja Pinkku pisti hallitusti pallon suoraan ilmasta sisään maalin etukulmasta ohi poikittaisliikkeessä olevan Nokian maalivahdin.

 

Johtoon menonsa jälkeen PU piti Nokian maalivahdin työllistettynä, mutta lisämaaleja ei syntynyt ennen kuin ajassa 13:05 Nokia onnistui tasoittamaan. Puolen kentän tienoilta kaukolaukaukseksi tarkoitettu veto muutti suuntaa PU:n pelaajasta, ja pallo suuntautui maalinedustalle Pinja Aaltoselle, joka onnistui kääntölaukauksella tasoittamaan pelin 1–1:n. Yrityksistä huolimatta lisämaaleja ei syntynyt kummankaan joukkueen toimesta, ja erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 1–1.

 

Toinen puoliaika oli ensimmäisen tapaan kahden tasaisen joukkueen vääntöä, ja pelinkulku aaltoili päästä päähän. Maalipaikkoja oli sekä koti- että vierasjoukkueella, mutta maalipuita lähemmäksi ei päästy ennen kuin pelikello näytti aikaa 38:50. Petra Ukko antoi nopean sivurajapotkun omasta puolustuspäästä, tavoitellen hyökkäysalueella olevaa Eider Ramosta, mutta syötön pääsi katkaisemaan Nokian pohjapelaaja saamatta kuitenkaan palloa haltuunsa. Tämän tilanteen hyödynsi pirteästi pelannut Henna Sinisalo, ja siirsi syötöllään pelivälineen maalin takakulmalle vapaaksi hakeutuneelle Eikalle; kapteeni Ramos kiitti, ja viimeisteli 1–2 johtomaalin. FC Nokian lentävällä maalivahdilla loppupelin pelaaminen ei tuottanut tulosta, ja näin voitto sekä 3 pistettä matkasivat vierasjoukkueen mukana Mikkeliin.

 

Kokonaisuutena joukkueen esitys oli ehyt, ja ensimmäisen pelin parhaana pelaajana palkittiin Henna Sinisalo. Tehotilastoihin nimensä kirjautti neljä pelaajaa:

Eikka 1 + 0

Pinkku 1 + 0

Henna 0 + 1

Milla 0 +1

 

PU-62:n seuraava ottelu, ja kauden ensimmäinen kotipeli pelataan Rantakeitaalla Su 30.10 klo 16:00, ja vastassa tuolloin on MAD MAX.

 

FC Nokia -ottelu Palloliiton tulospalvelussa:

https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2654146/stats