T18 Ykkönen: Piste päätöskierroksilta

PU-62 vs. HJK/2 0–4 (0–1)

JyPK/1 vs. PU-62 5-0 (3–0)

KJP/FC Peltirumpu YJ vs. PU-62 0–0

PU:n saalis T18 Ykkösen kevätpuolen kolmesta viimeisestä pelistä oli yksi tasapelipiste.

Sunnuntaina 19.6. Hänninkentälle vieraaksi saapui yksi sarjan kärkijoukkueista, HJK/2. Pelin ensimmäisestä minuutista lähtien HJK:lla oli paljon tilaa, ja HJK pystyi pelaamaan teknisesti taitavien pelaajien avulla hyvin koordinoituja hyökkäyksiä. Me taas halusimme puolustaa hyvin. HJK halusi näyttää olevansa sarjataulukossa kärkisijoilla. Ensimmäisen 2 minuutin aikana pallo oli jo maalissa ja tilanne 0–1. Maali syntyi laukauksella 25 metristä. Maalin jälkeen palloa pelattiin pitkään keskikentällä, ja HJK pelasi hyviä palloja puolustuslinjamme taakse, mutta selvisimme siitä ilman takaiskuja. Meillä oli muutamia paikkoja, mutta pallo ei löytänyt tietään maalin saakka. Jouduimme tekemään muutaman pelaajavaihdon, toisen ennen puoliaikaa ja toisen puoliajalla, kun kaksi pelaajaa loukkaantui.

2. puoliaika alkoi kuten 1. puoliaikakin. 0–2 syntyi ottelun 57 minuutilla, ja tämän jälkeen ottelu oli käytännössä pelattu. HJK/2 piti palloa ja me emme saaneet tilanteita. HJK/2:n seuraavat 3. ja 4. maali tulivat ihan ottelun lopussa ja yliajalla, koska teimme muutaman väärän valinnan puolustuspäässä. Tänä päivänä emme pystyneet olemaan riittävän hyviä haastaaksemme HJK/2:n. Kun meillä oli huono päivä, oli ottelu helppo HJK/2:lle.

Päävalmentaja Calvin Dammin lausunto:

Emme tulleet otteluun riittävän hyvin sisään, emmekä olleet tarpeeksi vahvoja voittamaan kaksinkamppailuissa palloja tai luomaan paikkoja. Tästä johtuen HJK/2 voitti tilanteet ja sitä kautta myös pelin. Pelaajiemme on näytettävä enemmän tunnetta ja tahtoa kentällä sekä puhuttava enemmän. Seuraavassa pelissä yritämme tehdä taas parhaamme ja saada siitä parempi lopputulos. Seuraavan pelin jälkeen voimme varmistaa myös T18 ykkösen sarjapaikan syyskierrokseksi. Yksi päätavoitteestamme täyttyisi lähes samalla joukkueella kuin viime vuonna pelasimme Kakkosessa. Se on hyvä merkki seuralle ja Mikkelin tyttöjalkapallolle.

Keskellä viikkoa 29.6. pelatussa ottelussa lopulta sarjakärjeksi päätynyt JyPK/1 oli kotonaan parempi lukemin 5–0 (3–0). Etenkin JyPKin vielä T15-ikäinen Anike Wusu oli hankala vastustaja hänen viimeistellessä hattutempun verran.

Lauantain 2.7. KJP/FC Peltirumpu YJ -vieraspeliin PU lähti nuoremmista täydennetyllä joukkueella. Olosuhteet KSOY Stadionilla Myllykoskella olivat brutaalin kuumat ja hiostavat, mikä vaikutti kummankin joukkueen otteisiin. Kumpikaan joukkue ei onnistut maaliverkkoja heiluttamaan.