16.6.2022 16:00
PU-62

Tyttöjalkapalloa suurella sydämellä – PU 60 vuotta!

Lauantai 27.8.2022 on Porrassalmen Urheilijoille merkityksellinen päivä. Silloin seuramme täyttää virallisesti 60-vuotta. Näihin vuosiin on mahtunut paljon. Seura sai alkunsa Tuukkalan, Moision ja Vatilan alueen ihmisten halusta harrastaa urheilua yhdessä. Nimeksi valikoitui Porrassalmen Urheilijat -62. Seuran tarkoituksena oli herättää alueen liikunnan harrastusta eri liikuntamuodoissa ja saada ihmiset liikkumaan yhdessä. Lajivalikoima olikin alun perin laaja, mm. hiihto, lentopallo, painonnosto, yleisurheilu, kuntourheilu, palloilu, tyttöjen ja naisten voimistelu, jääpallo ja pesäpallo kuuluivat seuran toimintaan. Vuonna 1969 ohjelmaan tuli mukaan myös jalkapallo. Kesä -71 toi seuran lajeihin myös naisjalkapalloilun, kun päätettiin pistää oma naisten joukkue Porrassalmen Urheilijoiden nimen alle. Lopulta vuonna 1977 päätettiin luopua muista lajeista ja keskittyä pelkästään jalkapalloon. Miesten sarjat loppuivat 90-luvun alussa, jonka jälkeen seuramme on keskittynyt naisjalkapalloiluun.

 

Tänä päivänä seurassamme pelaa noin 250 tyttöä ja naista. Jokainen näistä pelaajista on seuramme toiminnalle ja harrastuksen mahdollistamiselle todella tärkeitä. Iso kiitos kuuluu jokaiselle seuramme toimintaan osallistuvalle yhteistyökumppanille, vanhemmalle sekä vapaaehtoiselle, jotka toimivat joukkueidemme taustoilla. Te olette se tukipilari, jonka varassa koko seuramme toimii. Jokainen arjen harkkakuski, nauhansitoja, mokkapala leipuri ja kentänlaidalla sateessa kannustaja on kiitoksensa ansainnut. Yhdessä tekeminen onkin seuramme yksi voimavara, joka mahdollistaa harrastamisen ja iloiset onnistumiset jalkapallon kautta. Jalkapallo on koko perheen yhteinen harrastus ja se voi parhaimmillaan tuoda elinikäisiä ystäviä. Yhteisöllisyys näkyy kentällä, harjoituksissa, pelitapahtumissa, toiminnan suunnittelussa ja sen toteuttamisessa. Hyvä ja kannustava ilmapiiri sitoo harrastajat, vanhemmat ja toimijat yhteen ja näkyy myös ulospäin, houkuttaen uusia harrastajia liittymään mukaan.

 

Porrassalmen Urheilijat -62 haluaa edelleenkin herättää alueemme ihmisiä liikunnan pariin. Tavoitteenamme on tarjota jatkossakin kaikille tytöille ja naisille mahdollisuus harrastaa jalkapalloa ohjatusti, niin kilpailu kuin harraste tasoillakin. Liikunnan löytämisen ja yhdessä tekemisen riemu on yksi tärkeimpiä tavoitteitamme. Työmme tyttö- ja naisjalkapallon eteen jatkuu keltamustassa PU-62:ssa tulevaisuudessakin, joten kentillä tavataan!

 

Janne Sammatti

Puheenjohtaja