21.4.2022 16:10
PU-62

Naisten Futsal-Ykkönen: ENSIMMÄINEN KAUSI NAISTEN FUTSAL-YKKÖSESSÄ!

Nyt Naisten Futsal-Ykkönen -sarjan loppumisesta on kulunut jokunen viikko, ja harjoitustauon jälkeen alkaa taas kohta valmistautuminen tulevaan kauteen joukkueen yhteistreeneillä. Ennen sitä vielä hieman ajatuksia ja yhteenvetoa menneestä kaudesta 2021-2022. Todella vähäisistä lajiharjoitteista huolimatta siirtyminen suoraan jalkapallokaudesta futsal-kauteen – ja uuteen sarjatasoon – sujui todella hyvin. Kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen sarjataulukko osoitti PU-62:n olevan lohkon ykkösenä kolmella voitolla, 18 tehdyllä maalia, ja omiin ei oltu päästetty vielä ensimmäistäkään maalia.

FC Ilves onnistui tekemään neljännessä Naisten Futsal-Ykkösen pelissämme ensimmäisen maalin verkkoomme. Tuolloin joukkueemme maali oli pysynyt koskemattomana hyvän puolustuspelaamisen ja maalivahti Ciia Hokkasen torjuntojen ansiosta 127 minuuttia ja 45 sekuntia. Viidennessä pelissä katkesi sarja-avauksesta alkanut voittoputki, kun koimme ensimmäisen tappion kohdatessamme MAD MAX:n Valkeakoskella. Tuon jälkeen oli taas kolme pelin voittoputki, joka katkesi syyskierroksen viimeisessä pelissä Rantakeitaalla FS TAWASTIA:n tehden yhden maalin PU:ta enemmän.

Ensimmäisen kierroksen saldona oli sarjataulukon piikkipaikka 21 pisteellä, 52:lla tehdyllä maalilla ja 18 päästetyllä maalilla. Tehotilaston ykkösenä oli maalitykki Eider Ramos tehoilla 25 maalia ja 6 syöttöä. Eikan lisäksi pistepörssin kärkikymmenikköön tiensä oli raivannut hyvillä tehoilla Aino Vartiala (7+7) ja Reeta Valtonen (2+10). Ja vastaavasti puolustuspelaamisen onnistumisesta oli osoituksena se, että Ciia Hokkasen torjuntojen ja puolustuspelaamisen tiiviyden johdosta tulostaululla ottelun loputtua oli ollut neljästi vastustajan maalisarakkeessa puhdas nolla.

Kevätkierroksen alkaessa sarjaan alkuun verrattuna oli erona se, että kauden käynnistyessä ollut mahdollinen yllätyksellisyys oli kadonnut. Jokainen joukkue tiesi aiemmista kohtaamisesta toisistaan enemmän, niin pelaajista kuin pelitavastakin. Kevätkierros noudatteli osaltamme pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäisellä kierroksella pelatut ottelut, tilastollisesti molemmat kierrokset olivat tasavahvoja PU-62:lle. Yhdeksästä pelistä voitimme kevätkierroksen tapaan seitsemän ottelua ja kahdesti poistuimme kentältä tappion kärsineenä. Ensimmäisenä futsal-kautena voittamatta jäivät sarjassa kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet MAD MAX ja FS TAWASTIA, kaikki muut joukkueet voitimme molemmissa joukkueittemme kohtaamisissamme kahdesti.

Runkosarjan päätyttyä voitimme lohkomme 42 pisteellä. Tehtyjen maalien määrässä olimme lohkon selkeästi tehokkain viimeistelijä tehden kaikkiaan 98 maalia. Ja vastaavasti päästimme omiimme vähiten maaleja (38), yhdessä EBK:n kanssa. Koko kauden tehtyjen maalien keskiarvo oli lähes 5,5 maalia per peli, ja vastaavasti päästimme vain reilut pari maalia per ottelu. Pistepörssin voitti ylivoimaisesti Eider Ramos, joka oli kärkipaikalla ensimmäisestä pelistä lähtien läpi koko kauden. Eikan tehot 60 pistettä: 46 tehtyä maalia ja 14 syöttöä olivat aivan omaa luokkaansa. Kapteeni Ramoksen ohella pistetaulukossa hyvillä tehoilla olivat syyskierroksen tapaan Aino (13+9) ja Reksi (5+13), ja heidän lisäkseen Noora Suokas nousi todella tehokkaan kevään ansiosta kärkikymmenikköön (9+14). Maalivahti Ciia Hokkanen palkittiin runkosarjan otteluissa parhaana pelaajana viidesti, mikä oikeutti lohkon jaetulle toiselle sijalle.

Runkosarjan jälkeen oli vuorossa jatkosarja, jossa pelasivat molempien lohkojen kaksi parasta joukkuetta, eli A-lohkosta lisäksemme EBK ja B-lohkosta FC OPA ja KuPS. Jatkosarjan pelien myötä EBK nousi Naisten Futsal-Liigaan, ja KuPS eteni liigakarsintaan. EBK:lle vielä kerran onnittelut hienosta kaudesta ja sarjanoususta!

Sarjaan lähtiessä meillä oli varmasti intoa, tahtoa ja henkilökohtaista osaamista rutkasti enemmän kuin varsinaisesti lajikokemusta tai taktista osaamista. Kaikkiaan 16 eri pelaajaa pelasi Futsalin Ykköstä, ja heistä 14 onnistui suorituksillaan kirjauttamaan tehoja maalien ja / tai syöttöjen muodossa pistetilastoihin. Tasaisuudesta ja eri pelaajien onnistumisesta kauden aikana kertoo osaltaan myös se, että Parhaan pelaajan palkinnot jakaantuivat kaudella kymmenelle eri pelaajalle. Joukkueen laveus oli etuna, kun kauden mittaan syntyi poissaoloja sairastelujen, loukkaantumisien ja henkilökohtaisten työ-/opiskeluesteiden johdosta. Mutta vastaavasti kun laaja pelaajamäärä synnytti valmennuksellisesti positiivisen kilpailutilanteen, niin se toi myös haasteita peliajan- ja pelipaikkojen suhteen. Mutta näin jälkeen päin voi todeta, että kausi oli joukkueelta kokonaisuutena todella hyvä ja onnistunut!!

Vielä kerran kiitos koko joukkueen puolesta menneestä kaudesta niin tukijoille, kannattajille kuin seuralle!! Nähdään taas kentän laidalla, kun pelit alkavat.